Закуски відіграють важливу роль під час споживання алкоголю, адже вони допомагають зменшити його негативний вплив на організм.
Однак не всі продукти підходять для цього. Деякі з них можуть лише посилити інтоксикацію або викликати дискомфорт.
Йдеться про цитрусові та каву.
Цитрусові
Любителі алкоголю часто скаржаться на порушення діяльності шлунково-кишкового тракту, адже слизова шлунка першої піддається токсичній дії алкоголю. З цієї причини не варто закушувати спиртне цитрусовими. Ці продукти містять багато кислоти, яка разом з алкоголем може вкрай негативно вплинути на стан органів травлення і "вбити" ніжну слизову шлунка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому від червоного вина болить голова: пояснення дослідників
Кава
Кофеїн діє як стимулятор нервової системи, в той час як алкоголь, навпаки, уповільнює всі реакції. Вживаючи каву в поєднанні з алкоголем, людина може неадекватно оцінювати ступінь свого сп'яніння і випити більше спиртних напоїв, що загрожує отруєнням. Крім того, в симбіозі з алкоголем кофеїн негативно діє на підшлункову залозу, при цьому підвищується ризик розвитку панкреатиту.
Під час свят велика кількість алкоголю може спричинити небезпечний стан, відомий як синдром святкового серця. Він проявляється порушенням серцевого ритму навіть у тих, хто не має хронічних захворювань серця.
Наслідками синдрому святкового серця можуть бути інсульти, інфаркти й утворення тромбів.
Коментарі