субота, 26 жовтня 2024 19:15

Партія влади Грузії вже оголосила про свою перемогу, але закликає прихильників прийти на дільниці

Партія влади Грузії вже оголосила про свою перемогу, але закликає прихильників прийти на дільниці
Партія влади Грузії вже оголосила про свою перемогу, але закликає прихильників прийти на дільниці. Фото: osce.org

Генеральний секретар правлячої партії Грузії "Грузинська мрія" Каха Каладзе заявив, що партія має "попередні дані", згідно з якими вона нібито отримує більшість у новому складі парламенту.

Він також закликав своїх прихильників прийти на виборчі дільниці, підкресливши, що кожен голос має значення, повідомляє портал SOVA.

Каладзе повідомив, що станом на 15:00 спостерігалася безпрецедентно висока явка, що, за його словами, "не залишає шансів на успіх радикальній опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврорада припиняє процес вступу Грузії до ЄС

"За попередніми даними з місцевого виборчого штабу, "Грузинська мрія" має гарантовану тверду більшість у парламенті Грузії. Однак потрібно зібрати всі сили і прийти на виборчі дільниці, щоб досягти конституційної більшості. Голос кожного виборця дуже важливий", - наголосив генеральний секретар партії.

Крім того, Каладзе звинуватив "окремі телеканали і групи з числа радикальної опозиції" у спробах "створити хаос під час виборів для формування хибного враження про мирний хід виборчого процесу".

У Грузії у суботу, 26 жовтня, проходить голосування на парламентських виборах. Їхні результати можуть стати вирішальними для країни.

У виборчих бюлетенях міститься список із 18 партій. Щоб потрапити до парламенту, політичним силам потрібно подолати п'ятивідсотковий бар'єр.

Парламент нового скликання вперше обирають не за змішаною, а повністю за пропорційною системою.

Опозиційні сили Грузії та стратегічні партнери країни в унісон звинувачують чинну владу в зміні зовнішньополітичного вектора і просуванні російських інтересів. У результаті уряд Грузії отримав повну міжнародну ізоляцію як від США, так і від Євросоюзу.

Зараз ви читаєте новину «Партія влади Грузії вже оголосила про свою перемогу, але закликає прихильників прийти на дільниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути