неділя, 22 грудня 2024 09:45

Ситний сніданок за іспанським рецептом: який секретний інгредієнт додати, щоб не зголодніти до вечора

Ситний сніданок за іспанським рецептом: який секретний інгредієнт додати, щоб не зголодніти до вечора
Ситний сніданок по-іспанськи: рецепт омлету з важливим інгредієнтом Фото: pinterest

Іспанський омлет захоплює простотою приготування та насиченим смаком. Він відрізняється від звичного додаванням картоплі, яка робить його ситним і поживним.

З кількох простих інгредієнтів можна створити справжній кулінарний шедевр, який ідеально підходить для сніданку, обіду чи навіть перекусу.

Омлет по-іспанськи

Інгредієнти:

Картопля - 500 г

Сир (твердий) - 150 г

Ковбаса або шинка - 200 г

Солодкий перець - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 3 зубчики

Яйця - 8 шт.

Сметана - 200 г

Сіль і перець - за смаком

Вершкове масло - для змащування форми

Як приготувати

Очистіть 500 г картоплі від шкірки і наріжте тонкими кружальцями товщиною приблизно 0,5 см. Відваріть протягом 6 хвилин після закипання. Картопля має бути напівготовою.

Поки картопля вариться, підготуйте інші компоненти. Сир натріть на тертці. Наріжте кубиками ковбасу або шинку. Подрібніть солодкий перець, цибулю та часник.

На сковорідці розігрійте трохи олії й обсмажте овочі (цибулю, часник і перець) протягом 5 хвилин, поки вони не стануть м'якими й ароматними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для затишних зимових ранків: п'ять страв, які полюбить вся родина

У великій мисці змішайте частково зварену картоплю, обсмажену овочеву суміш, ковбасу. Додайте сіль, перець і добре перемішайте.

В окремій ємності збийте 8 яєць з 200 г сметани і половиною натертого сиру. Ця суміш стане основою для заливки омлету.

Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у неї картопляно-ковбасну масу й рівномірно розподіліть. Залийте підготовленою яєчно-сметанною сумішшю.

Посипте омлет рештою натертого сиру. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікайте протягом 30 хвилин.

Після запікання дістаньте омлет із духовки, дайте йому трохи охолонути та наріжте порційними шматочками. Подавайте з хрустким багетом або свіжим салатом.

Вранці, коли часто не вистачає часу довго стояти на кухні, фрітата з печерицями - це ідеальний варіант для швидкого та ситного сніданку.

Фрітата не тільки смачна, але й корисна - вона зарядить вас енергією на весь день, при цьому готується всього за кілька хвилин. Приготування займає лічені хвилини, а отже зранку це якраз те, що треба.

Зараз ви читаєте новину «Ситний сніданок за іспанським рецептом: який секретний інгредієнт додати, щоб не зголодніти до вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути