Узвар - це традиційний український напій, який обов'язково ставлять на різдвяний стіл.
Його секрет у правильному поєднанні сушених фруктів, меду та прянощів, які разом створюють гармонійний смак.
Цей напій не лише смачний, а й корисний, адже зберігає в собі всі цінні властивості натуральних інгредієнтів.
Українська нутриціологиня Ольга Майко 6 грудня в Instagram розповіла, як приготувати смачний узвар без цукру на Різдво.
"Узвар - справжній суперфуд, скоріше навіть супердрінк. Він є джерелом вітамінів, мінералів, антиоксидантів, а також багатий на калій, який дуже необхідний для здорового функціонування серця", - зазначила лікарка.
Різдвяний узвар
Інгредієнти
Продукти із розрахунку 350 г на 1 л води:
сухофрукти;
чорнослив;
шипшина;
сушена вишня;
кизил і журавлина;
вода;
сушений імбир та гвоздика.
Як приготувати
Помістіть усі інгредієнти у воду, доведіть до кипіння.
Після закипання варіть на повільному вогні ще 30 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святвечір: яку страву першою поставити на стіл серед 12 інших
Дайте настоятися кілька годин, а потім процідіть.
У готовий теплий узвар за бажанням додайте трішки меду.
Підготовка до новорічних свят завжди вимагає багато часу та коштів. Проте, якщо планувати покупки заздалегідь, можна суттєво заощадити та уникнути метушні перед святом. Деякі продукти не тільки добре зберігаються, а й можуть стати вигідною інвестицією завдяки сезонним знижкам.
Розповімо, що варто придбати заздалегідь, щоб свято пройшло без стресу і зайвих труднощів.
Коментарі