
Низькокалорійні котлети можна приготувати з цвітної капусти.
Вони здивують не лише смаком, а й особливою ніжністю та соковитістю.
Рецептом поділилась фудблогерка Ольга Головіна в Іnstagram.
"Неочікувано дуже смачне поєднання. Обов'язково спробуйте котлети з курки та цвітної капусти", - каже кулінарка.
Інгредієнти на ~15 котлет:
куряче філе - 500 гр
цвітна капуста (у сирому вигляді) - 350 гр
цибуля - 1 шт.
яйця - 2 шт.
фета - 100 гр
борошно - 4-5 ст.л.
спеції (до курки, копчена паприка, перець), сіль - за смаком
Як приготувати
У киплячу воду кидаємо цвітну капусту і проварюємо 5-7 хв.
Куряче філе подрібнюємо на м'ясорубку. Також перемелюємо очищену цибулину та цвітну капусту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лазанья стане родзинкою вечері: як приготувати ситну страву для всієї сім'ї
У готовий фарш додаємо яйця, борошно, спеції та фету і все добре перемішуємо.
Даємо йому постояти хвилин 15, формуємо котлетки і смажимо з двох сторін під кришкою приблизно 5 хв. до золотистого кольору на невеликому вогні.
Смакуємо з будь-яким гарніром.⠀
Переглянути цей допис в Instagram
Щоб фарш був більш повітряним, м'яким, важливо знати, які інгредієнти додати. Особливо, якщо м'яса не дуже багато, а фаршу треба зробити більше.
Можна вибрати панірувальні сухарі або вівсяні пластівці. При цьому треба враховувати, що в цьому випадку заготівлі потрібно дати настоятися, щоб додаткові компоненти розбухнули. Відварний рис допоможе склеїти фарш і зробить котлети більш насиченими.
Коментарі