М'які, пухкі та неймовірно ситні полтавські парові галушки з м'ясом не просто страва, а справжній смак домашнього затишку.
Вони зберігають соковиту начинку й ідеально підходять для сімейного обіду, коли хочеться чогось автентичного й по-справжньому українського.
Полтавські парові галушки з м'ясом
Інгредієнти на 20-22 галушки:
для тіста:
борошно - 350 г.
кефір 2.5% - 250 г.
сіль - 1\3 ч.л. (1.5 г.)
сода - 1 ч.л. (5 г.)
для начинки:
фарш свинячий - 400 г.
морква - 100 гр.
цибуля ріпчата - 100 г.
томатна паста - 1 ст.л.
вода - 30 г.
вершкове масло - 20-30 г.
сіль - 1/2 ч.л.
перець чорний - 1/2 ч.л.
гранульований часник - 1 ч.л.
для шкварок:
сало - 100 г.
цибуля ріпчата - 100 гр.
кріп та сметана для подачі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирні кульки з апетитною скоринкою: зберігайте швидкий рецепт ранкового перекусу
Як приготувати
Для тіста поєднуємо інгредієнти та вимішуємо до однорідності 8-10хв. Замотуємо в харчову плівку та даємо відпочити 30 хв.
Для начинки на розігрітій пательні обсмажуємо моркву та цибулю до м'якості. Додаємо фарш і постійно розбиваючи на менші шматочки підсмажуємо 5-6 хв. Додаємо томатну пасту, воду та спеції. Перемішуємо та прогріваємо 3-4 хв. до випарення зайвої вологи. Вимикаємо нагрів та додаємо шматочок вершкового масла.
Для шкварок сало смажимо на середньому вогні, на сухій пательні, до золотавого кольору. Прибираємо шкварки та зливаємо зайвий жир.
На малому вогні повільно карамелізуємо цибулю до насиченого коричневого кольору. Поєднуємо витоплений жир, цибулю та шкварки. Тісто розкочуємо шаром товщиною 4-5 мм та вирізаємо заготовки ( діаметр 8 см.). В заготовку викладаємо 1 ст.л. начинки та формуємо щось схоже на галушки. Готуємо на паровій бані 7 хв.
Змащуємо готові галушки засмажкою, присипаємо кропом та подаємо зі сметаною.
Переглянути цей допис в Instagram
Гомбовці - це забута страва української національної кухні. Вони схожі на ліниві вареники, але не варто плутати їх з ними.
Готуються вони інакше. Всього 25 хвилин - і яскравий сніданок у вас на столі. Рецепт неймовірно ніжних гомбовців з вишнями.




















Коментарі