Якщо ви любите день починати з ніжного омлету, спробуйте японський варіант.
Він схожий на суфле - повітряний та м'який на смак і його легко приготувати вдома.
Японський омлет потрібно готувати на водяній бані без використання масла чи олії.
Японський омлет
Інгредієнти
Для омлету
Яйця курячі - 2 шт.
Окріп - 100 мл
Соус соєвий - 1 ч. л.
Сіль за смаком
Для подачі
Зелена цибуля, пучок - 1 шт.
Кунжут чорний - 0.5 ч. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять поживних сніданків з яєць на кожний день: такі ідеї ніколи не набриднуть
Як приготувати
Наповніть каструлю водою на 2-3 см, поставте на помірний вогонь до кипіння. Змастіть невелику жароміцну форму або миску (підходить скляна чи керамічна) легким шаром олії або скористайтеся посудом з антипригарним покриттям.
У мисці збийте 2 яйця з щіпкою солі до однорідної маси приблизно 20-30 секунд. Додайте 1 ч. л. соєвого соусу, перемішайте.
Обережно влийте 100 мл окропу тонким струменем до яєчної маси, перемішайте повільно один раз та зніміть пінку. Перелийте всю суміш у підготовлену форму.
Помістіть форму у каструлю з киплячою водою, накрийте кришкою. Готуйте на помірному вогні 8-10 хвилин, доки омлет не стане пружним зверху, але злегка м'яким всередині. Вийміть форму, дайте постояти хвилину, потім прикрасьте зеленою цибулею та кунжутом. Подавайте одразу.
Переглянути цей допис в Instagram
Коли зранку бракує часу на приготування сніданку, є прості рецепти страв, які корисними та поживними. Вони стануть в нагоді тим, хто підтримує здоровий спосіб харчування.
Ці варіанти сніданків допоможуть вам зарядитися енергією і не зголодніти як мінімум до обіду.




















Коментарі