Неправильне харчування може створювати додаткове навантаження на органи нашого організму. Деякі продукти, такі як солоні, жирні чи багаті на білок, здатні погіршити стан здоров'я нирок.
Щоб зберегти функцію нирок, важливо знати, які продукти слід виключити з раціону.
Від яких продуктів відмовитися, якщо є проблеми з нирками
Гострі та перероблені м'ясні продукти. Багато досліджень на тему харчування довели, що найнебезпечнішим продуктом для здоров'я нирок є перероблене м'ясо – ковбаси, бекон, шинка, напівфабрикати тощо. Вчені наголошують, що регулярне вживання такого м'яса у половині випадків призводить до вкрай важких наслідків. Окрім хвороби нирок, ці продукти провокують проблеми із серцево-судинною системою, на 40% підвищуючи ризик передчасної смерті.
Зелені листові овочі - щавель, шпинат, ревінь. Також не рекомендується включати до раціону помідори. Через вміст кислот ці, здавалося б, корисні овочі можуть спровокувати запалення нирок.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість видів солі, які вважають найкориснішими
Ягоди - журавлина, сливи, чорнослив і смородина. Лікарі наголошують, що за умови сечокам'яної хвороби і проблем з нирками слід виключити з раціону ці ягоди, бо вони містять забагато природних кислот.
Солодкі газовані напої. У солодких газованих напоях багато цукру і фосфору, цей мінерал може нашкодити ниркам, адже є дуже важким для цього органу, особливо, якщо є якісь захворювання.
Жирна риба та м'ясо. Так, ці продукти корисні для здоров'я, але не за умови проблем з нирками. Риба та м'ясо містять забагато жирних кислот тваринного походження, які дуже важкі для нирок.
Наш організм - це справжня система, де кожен орган має свою важливу роль. Але навіть найміцніша система може дати збій, якщо не дбати про неї правильно.
Гастроентеролог Даяна Парамонова розповіла, чого бояться наші органи. Наприклад, нирки бояться, коли п'ємо мало води. Є ризик хронічних хвороб нирок, наприклад сечокамʼяної хвороби.
Коментарі