Старіння супроводжується безліччю змін, особливо з точки зору потреб у поживних речовинах.
Дієта відіграє важливу роль у загальному здоров'ї та довголітті, і після 50 років ваше серце, мозок, кістки, кишківник і груди потребують додаткової уваги, пише Real Simple.
Це робить певні продукти особливо ідеальними для цього етапу життя.
Дієтологи назвали продукти, які мають бути в раціоні жінок після 50 років.
Чорниця
Вона містить антоціани, які допомагають знизити тиск і рівень холестерину, зменшуючи ризик серцевих захворювань. А ще підтримує пам'ять та когнітивні функції завдяки антиоксидантам.
Ківі
Цей маленький зелений фрукт – справжній вітамінний комплекс. За словами дієтологині Сьюзен Грілі, ківі надзвичайно багате на вітамін С, який підтримує в нормальному стані шкіру, волосся, кістки та імунітет. Також він стимулює вироблення колагену, який із віком знижується. Ківі містить клітковину та антиоксиданти, що корисні для травлення та захисту клітин.
Авокадо
Жирні кислоти, клітковина, лютеїн та вітаміни групи В - усе це робить авокадо дуже корисним після 50. Воно допомагає знизити рівень поганого холестерину, підтримує мозок та судини.
Чорнослив
Один із найкращих натуральних помічників для здоров'я кишківника. Він містить багато клітковини, калію та антиоксидантів, які, за словами дієтологів, також допомагають підтримувати кістки у жінок у постменопаузі. 5-6 штук щодня - ідеальна порція.
Грецький йогурт
Продукт, багатий на білок та кальцій, що важливо для м'язової маси та кісток. Пробіотики у його складі підтримують мікробіом, який з віком стає менш різноманітним.
Гриби
Шиїтаке чи просто звичайні печериці - у всіх грибах багато антиоксидантів, які допомагають боротися із запаленням та підтримують кишечник. Гриби, які росли під ультрафіолетом, містять додаткову порцію вітаміну D - ключового елемента для кісток.
Насіння льону
Маленькі зернятка - велика користь. Вони містять омега-3, які підтримують серце, зменшують запалення та допомагають контролювати рівень холестерину. Фітоестрогени в насінні льону можуть пом'якшити симптоми менопаузи, а вітамін Е - підтримати мозок. Краще вживати саме мелене насіння - додавати у каші, смузі, випічку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудете про головний біль та втому: що пити перед кавою тим, кому за 50
Консервовані сардини
Ця невелика риба дуже поживна: містить омега-3, білок, кальцій, вітаміни D, B12. Вони добре впливають на кістки, мозок, серце і роботу щитовидної залози.
Волоські горіхи
Лідери за вмістом омега-3 серед рослинної їжі. Знижують запалення, підтримують мозок і покращують пам'ять. Також корисні для серця, адже допомагають регулювати рівень холестерину.
Кале
Капуста кале - один з найбільш поживних зелених листових овочів. Багата на кальцій, вітамін К та антиоксиданти, що підтримують кістки, серце й мозок.
Правильний початок дня може мати величезне значення для довголіття. Особливо це стосується людей, яким вже за 40. Важливо переглянути свій щоденний режим і додати кілька корисних ранкових звичок, які сприятимуть довгому і якісному життю.
Після 40 років потрібно завести нові харчові звички - сніданок повинен включати нежирні білки, цільнозернові продукти, корисні жири і велику кількість фруктів і овочів.




















Коментарі