четвер, 17 жовтня 2024 10:26

Чому коричну воду варто додати у свій раціон: вісім головних причин

Чому коричну воду варто додати у свій раціон: вісім головних причин
Вода з корицею: чому її варто пити і запам'ятайте простий рецепт приготування Фото: pinterest

Вода з корицею - це простий і доступний напій, який має багато корисних властивостей для організму. Завдяки своїм антиоксидантним та протизапальним властивостям, корична вода сприяє покращенню обміну речовин, допомагає регулювати рівень цукру в крові та підтримує імунітет.

Вона також сприяє очищенню організму, допомагаючи позбутися токсинів і покращити травлення.

Що треба знати про коричну воду

Коричну воду готують, настоюючи корицю - чи то палички, чи то порошок - у воді.

Сприяє травленню

Кориця має природні травні властивості, які допомагають впоратися з дискомфортом у шлунку, здуттям, газами та іншими проблемами травлення.

Прискорює обмін речовин

Регулюючи рівень цукру в крові та підвищуючи чутливість до інсуліну, кориця може прискорювати обмін речовин і, таким чином, сприяти контролю ваги.

Знижує запалення

Протизапальні властивості кориці можуть зменшити запальні процеси в організмі, що знижує ризик хронічних захворювань, таких як діабет, серцеві хвороби і рак.

Підтримує мозкову активність

Деякі дослідження вказують на те, що кориця покращує когнітивні функції, увагу і пам'ять, а також може захищати мозок від вікових захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Зміцнює серце

Регулярне вживання коричної води допомагає поліпшити циркуляцію крові, знизити рівень холестерину і зменшити ризик серцево-судинних захворювань.

Підтримує імунітет

Кориця має антимікробні та противірусні властивості, що допомагає зміцнити імунну систему і захиститися від інфекцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміцнює імунітет та поліпшує настрій: яку спецію варто додавати до кави

Багата на антиоксиданти

Антиоксиданти в кориці допомагають захистити клітини від ушкоджень, спричинених вільними радикалами, запобігаючи передчасному старінню і розвитку хронічних захворювань.

Покращує стан шкіри

Корична вода сприяє здоровому стану шкіри, зменшуючи запалення і покращуючи колір обличчя. Вона також може допомогти боротися з акне та іншими шкірними проблемами.

Кому не варто пити воду з корицею

Кориця може спричинити побічні ефекти та має протипоказання, особливо при надмірному вживанні. Серед основних протипоказань - алергія, підвищена кислотність, вагітність та лактація. Можливі побічні ефекти включають алергічні реакції, подразнення шлунка та ризик кровотеч при високих дозах.

Деякі види кориці містять кумарин, який може негативно вплинути на печінку та підвищує ризик тромбів. Безпечна доза для дорослих - не більше 1 ч. л. на день. Перед вживанням кориці, особливо при захворюваннях або прийомі ліків краще проконсультуватися з лікарем.

Рецепт коричної води

Інгредiєнти:

Кориця

дві палички

Вода

чотири стакани

Як приготувати

Якщо ви використовуєте палички кориці, розламайте їх на більш дрібні шматочки. Покладіть палички кориці або порошок у каструлю з водою.

Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні близько 15-20 хв. Вимкніть вогонь і дайте суміші охолонути.

Процідіть воду, щоб видалити залишки кориці. За бажанням можна додати лимон, мед або будь-які інші ароматизатори за смаком. Подавайте гарячим або холодним на ваш смак.

Покращити пам'ять, концентрацію уваги та когнітивні здібності можна завдяки прянощам. Вчені визначили спеції, які необхідно включити до раціону, щоб підтримати здоров'я мозку.

Якщо вживати корицю щодня, можна запобігти розвитку діабету, нормалізувати рівень цукру в крові та знизити резистентність до інсуліну.

Зараз ви читаєте новину «Чому коричну воду варто додати у свій раціон: вісім головних причин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути