
Горіхи можуть стати ідеальною закускою до кави.
Вони не лише можуть по-новому розкривати смак напою, а й бути корисними у поєднанні з ним. Вони підтримують серце, мозок і заряджають енергією.
"Більшість людей звикли перебивати голод кавою з молоком. Це насправді зручно, але через годину ви відчуєте знову голод, роздратування та бажання їсти солодке", - пояснює rbc нутриціолог Карина Боховісова.
Що буде, якщо додати до кави горіхи
відчуватимете насичення довше
стабільний рівень енергії
ймовірність переїдання після знизиться в рази.
знизиться рівень тривоги та внутрішньої напруги.
Але варто пам'ятати, що кава з горіхами - це не повноцінний прийом, але набагато краще, чим просто сам напій.
Горіхи допомагають зменшити подразнення слизової оболонки шлунка, яке може виникати при вживанні кави натщесерце. Їхні жири та білки утворюють захисний бар'єр.
І кава, і горіхи корисні для мозку. Кофеїн покращує концентрацію, а омега-3 та вітамін E з горіхів - пам'ять та нейрозахист. Разом вони створюють потужний дует для розумової активності.
Комбінація кофеїну та корисних жирів з горіхів може активізувати метаболізм і сприяти легшому контролю ваги (особливо якщо кава без цукру).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кавовий етикет: 10 правил, про які ви навіть не здогадувались
Які горіхи найкращі до кави
мигдаль
волоські
лісові
фісташки
кеш'ю
Вибирайте несолоні й несмажені горіхи, а кава бажано - без цукру й вершків.
Любителі кави знають. що смак улюбленого напою дуже залежить від якості зерен та способів їх помелу.
Існують різні підходи до подрібнення - від ступки й товкачика до використання м'ясорубки. Найпоширенішим типом є лезові кавомолки, але більшість любителів кави віддають перевагу млинкові. Млинки забезпечують більш рівномірний і послідовний помел, дозволяючи вам легко налаштувати його для варіння будь-якої кави від крапельного способу до колд брю.
Коментарі