




Під час застуди важливо не лише лікуватись та відпочивати, а й правильно харчуватися.
Дієтолог Світлана Фус пояснила, які продукти допоможуть організму швидше впоратися з хворобою, підтримати імунітет та уникнути ускладнень. А також розповіла, що варто додати у раціон, щоб віруси не чіплялися до вас у сезон застуд.
"Зараз дійсно дуже багато хворих на респіраторні віруси та інфекції. Важливо включати у свій раціон продукти, які допомагають підтримати імунітет та відновлення організму", - каже Світлана Фус
Харчування під час застуди
Введіть в раціон теплі напої - чай з імбиром, м'ятою, шипшиною або лимоном допомагають зігрітися й підтримують водний баланс.
Курячий бульйон - класика для хворих: знімає запалення, дає сили й полегшує симптоми застуди.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять напоїв від застуди, які лише погіршують стан
Овочі та фрукти з вітаміном С - цитрусові, ківі, болгарський перець, броколі підвищують імунітет.
Часник і цибуля - природні антисептики, які допомагають організму боротися з вірусами.
При сезонній застуді чай з лимоном стає найпопулярнішим гарячим напоєм. Але більшість людей п'ють його неправильно.
Дієтолог Наталія Мазурик пояснила, щоб зберегти вітамін С і підтримати імунітет, то не треба кидати лимон у гарячий чай.
Коментарі