
Італійці найчастіше передають в Україну бісквітне печиво, оливки, оливкову олію, макарони та пармезан.
Про це Gazeta.ua розповіла заробітчанка Ірина. Вона доглядає за жінкою похилого віку у Мілані.
"Поїхала в Італію на рік, а працюю тут уже п'ять років. Дочка за цей час виросла, скоро закінчує школу. Передачі для таких як ми єдина можливість відчувати любов і турботу рідних. В Україну передаю те, чого там немає, або воно неякісне."
Передачі передає раз на місяць. На свята до сумки кладе ще й італійське прошутто, пляшку вина та вершковий сир.
"В Італії чимала українська діаспора. Люди помагають один одному. Майже щотижня хтось їде в Україну. Торби передаємо через них. Вони везуть наприклад до Льовова, а там пересилають "Новою поштою". Це найдешевше на сьогодні. Можна передати посилку автобусом, але за перевезення торби у 5 кілограм беруть 23 євро. До того ж водії неохоче пересилають торби, кажуть аби родичі самі приходили до автобуса,"- розповіла Ірина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програміст озвучив, скільки коштує переїзд в іншу державу
Так само італійці чекають передач з України. Найбільше цінують домашній сир та яйця. Кажуть, що там вони не такі смачні.
"Сиру тут взагалі немає. В магазинах продають ріккоту чи вершковий сир. А яйця дуже рідкі, з якимось синтетичним присмаком. Їх італійці лише смажать чи додають у випічку. Пити такі сирими неможливо", - додала Ірина.
Передача з Мілана в Україну їде 2 дні. Аби зберегти продукти, сир влітку заморожують, а фрукти передають в окремій сумці.
Коментарі