середа, 26 листопада 2025 13:13

Три апетитні страви, які смакують не лише у піст: обирайте свою

Пісні страви можуть бути не просто корисними, а й по-справжньому смачними - настільки, що ви захочете готувати їх цілий рік.

Gazeta.ua ділиться трьома рецептами переможниці МастерШеф Ангеліни Бурик, які підкорюють простотою, ароматом і насиченим смаком.

Бабагануш

Автор: instagram.com/angelinaburik
  Бабагануш
Бабагануш

Інгредієнти:

баклажан - 1 шт

часник - 1 гол.

тимʼян

сіль

оливкова олія - 2 ст.л. + 20 грам

коріандр - 1/4 ч.л.

кмин - 1/4 ч.л.

кунжут - 2 ст.л.

копчена паприка

насіння гарбуза

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьомга в імбирно-соєвому соусі: готуємо пісну страву, яку першою з'їдять за сімейним столом

Як приготувати

Баклажан проколюємо вилкою та запікаємо у фользі з часником, Щойно спечений баклажан загортаємо у плівку та залишаємо на 10-15 хвилин.

Часник, підсмажений кунжут, коріандр та кмин перетираємо.

Додаємо до ароматної маси мʼякуш баклажана, 20 гр олії, сіль та перебиваємо блендером. Для кращої текстури можна перетерти через сито.

Подаємо з грінками, посипаємо копченою паприкою, кунжутом, насінням гарбуза, сіллю та поливаємо оливковою олією.

Удон з овочевим бульйоном

Автор: instagram.com/angelinaburik
   Удон з овочевим бульйоном
Удон з овочевим бульйоном

Інгредієнти:

Для бульйону

Цибуля - 1 шт

Морква - 1 шт

Порей - 100 грам

Сушені водорості комбу - 10 грам

Вода - 1.5 л

Сіль, перець

Пшенична локшина удон - 100 грам

Сіль - 1 ст.л.

Олія для смаження

Часник - 3 зубчики

Імбир - 15 грам

Соєва паста - 1 ст.л.

Порей - 50 грам

Гриби - 100 грам

Тофу - 100 грам

Сіль, перець, кунжут

Бальзамічний оцет - 1 ст.л.

Зелена цибуля

Як приготувати

Варимо бульйон з цибулі, моркви, порею та попередньо замочених водоростей комбу впродовж 40 хвилин. Проціджуємо.

Відварюємо локшину так, як написано на упаковці. Промиваємо холодною водою та трішки змащуємо олією.

Підсмажуємо дрібно порізаний часник з імбиром, додаємо решту інгредієнтів та смажимо 5-7 хвилин.

На тарілку викладаємо удон, потім - гриби з тофу і заливаємо бульйоном. Зверху посипаємо пірʼям зеленої цибулі.

Пісний морквяний трайфл (торт у стаканчику)

Автор: instagram.com/angelinaburik
  Пісний морквяний трайфл (торт у стаканчику)
Пісний морквяний трайфл (торт у стаканчику)

Інгредієнти (на 8 шт)

Для коржа:

борошно - 250 грам

цукор - 150 грам

розпушувач - 10 грам

олія - 80 грам

вишневий сік - 250 грам

натерта морква - 150 грам

горіхи - 100 грам

Для крему:

вишневий сік - 700 грам

цукор - 50 грам

манка - 90 грам

какао-масло - 40 грам

Консервована вишня - 100 грам.

Як приготувати

Борошно зʼєднуємо з цукром та розпушувачем.

Олію розмішуємо з соком.

Зʼєднуємо дві маси, додаємо натерту моркву та подрібнені горіхи.

Виливаємо тісто на деко, встелене пергаментом та випікаємо при 190ʼ - 20 хвилин. Охолоджуємо.

Для крему:

Сік з цукром доводимо до кипіння.

Постійно помішуючи - всипаємо манку та варимо 2-3 хвилини. Знімаємо з вогню.

Додаємо какао-масло, розмішуємо та повністю охолоджуємо.

Збиваємо міксером, поки маса не побіліє.

Котлети з картоплі та гречки - це чудовий вибір для тих, хто шукає смачну, поживну та водночас пісну або вегетаріанську страву. Вони прості у приготуванні та для них потрібні доступні інгредієнти.

Ці котлети ідеально підходять для святкового столу під час Різдвяного посту і для щоденного меню.

Зараз ви читаєте новину «Три апетитні страви, які смакують не лише у піст: обирайте свою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути