середа, 10 січня 2024 09:41

Швидко і смачно: вівсяномлинець можна подавати з будь-якими начинками

Швидко і смачно: вівсяномлинець можна подавати з будь-якими начинками
Підійдуть будь-які начинки: як приготувати вівсяномлинець за рецептом Євгена Клопотенка Фото: klopotenko.com

Приготувати смачний та корисний сніданок можна дуже швидко. Зробіть вівсяномлинець на сироватці та без цукру. Краса цієї страви в тому, що їй пасують будь-які начинки.

Кулінар Євген Клопотенко додав кисломолочний сир та кріп. А ви за бажанням подавайте з нарізаними овочами, слабосолоною червоною рибою, слайсами запеченого м'яса та намащуйте крем-сиром чи арахісовою пастою.

"Якщо в холодильнику не маєте ні сироватки, ні молока, робіть вівсяномлинці на воді, вони теж будуть смачні", - радить Євген Клопотенко

Як приготувати вівсяномлинець на сироватці

Інгредієнти

Для вівсяномлинців:

20 ст. л. вівсяних пластівців (400 г)

8 яєць

1 ч. л. солі

200 мл сироватки

2 ст. л. соняшникової олії (+2 ст. л. для змащування пательні)

Для подачі двох вівсяномлинців:

100 г кисломолочного сиру

5 гілочок зелені кропу

Як приготувати

Перебийте блендером 20 ст. л. крупно зернових вівсяних пластівців, пересипте їх в глибоку миску, в якій будете замішувати тісто для вівсяномлинців.

Вбийте 8 яєць, всипте 1 ч. л. солі, влийте 200 мл сироватки та 2 ст. л. соняшникової олії. Вимішайте тісто віничком. Воно у вас вийде рідким. Залиште його на 10 хвилин настоюватися, щоб воно стало консистенції нежирної сметани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замінить традиційний бутерброд: соковита шаурма посяде перше місце у списку улюблених сніданків

Пательню змастіть соняшниковою олією за допомогою кулінарного пензлика. Виливайте тісто та смажте вівсяномлинці так, як ви готуєте зазвичай звичайні млинці. Складайте їх один на один.

Приготуйте начинку для подачі одного вівсяномлинця. Перекладіть 100 г кисломолочного сиру та додайте дрібно посічені п'ять гілочок кропу. Добре перемішайте та розімніть виделкою. Викладайте начинку на вівсяномлинець та їжте.

Після свят залишається багато невикористаних продуктів, з яких можна приготувати не один сніданок, обід чи вечерю. Якщо після свят у вас залишився хліб або батон, ковбаса, яйця та сир, приготуйте цей смачний і легкий сніданок.

Робити майже нічого не потрібно — просто зафарширувати хліб начинкою та запекти.

Зараз ви читаєте новину «Швидко і смачно: вівсяномлинець можна подавати з будь-якими начинками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути