
У спекотні літні дні немає нічого кращого за освіжаючий смузі - смачний, легкий і сповнений вітамінів.
Щоб урізноманітнити свій ранок або замінити важкий перекус, спробуйте готувати смузі щодня. Експериментуйте з фруктами, ягодами, овочами, зеленню та навіть спеціями.
Один день - полуниця з бананом, інший - огірок з м'ятою або персик з йогуртом. Варіантів безліч, і кожен з них подарує заряд енергії та користі.
Рецептами поділилася суперфіналістка Мастершеф Ольга Рябенко.
Смузі "Зелений понеділок"
Яблуко зелене - 1 шт
Огірок - 1 невеликий (або ½ великого);
Шпинат - 1 жменя (приблизно 30-40 г);
Вода або кокосова вода - 100 мл (за бажанням)
Лимонний сік - 1 ч.л.
Смузі "Морквяний заряд"
Морква - 1 середня;
Яблуко - 1 шт;
Апельсин - 1 шт;
Вода або апельсиновий сік - 50-100 мл (за бажанням).
Смузі "Енергія тижня"
Буряк (відварений або запечений) - ½ шт середнього;
Селера стебло - 1-2 стебла;
Яблуко - 1 шт;
Вода - 100 мл (або більше для бажаної консистенції);
Лимонний сік - 1 ч.л. (за бажанням).
Смузі "Легкість четверга"
Ківі - 2 шт;
Груша - 1 шт;
Огірок - 1 шт (невеликий);
Вода - 100 мл;
Лимонний сік - 1 ч.л. (за бажанням).
Смузі "Полунична насолода"
Полуниця - 1 склянка (свіжа або заморожена);
Банан - 1 шт;
Молоко - 200 мл (звичайне, рослинне або кокосове - на вибір)
Мед або сироп агави - за бажанням (1 ч.л.).
Смузі "Сніданок вихідного дня"
Лохина або чорниця - 1 склянка;
Йогурт натуральний - 150 мл;
Мед - 1 ч.л. (або за смаком);
Вівсянка - 2 ст.л. (швидкого приготування або замочена на ніч).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим збагатити раціон у липні: найкорисніші овочі та зелень
Смузі "Ніжна неділя"
Малина - ½ склянки;
Полуниця - ½ склянки;
Йогурт натуральний - 150-200 мл;
Мигдалеве молоко - 100 мл;
Мед - 1 ч. л. (або за смаком).
В розпал літа настав час легких сніданків, які не обтяжують, а заряджають енергією та свіжістю. Gazeta.ua пропонує п'ять ідей, що приготувати у ранковий час.
Літній смузі з полуницею, бананом і м'ятою не лише освіжає, а й насичує організм вітамінами та антиоксидантами - саме те, що потрібно літнього ранку.
Коментарі