Нічний чіа-пудинг із матчею - ідеальний варіант для тих, хто любить смачні, але корисні страви без зайвого клопоту. Достатньо змішати все ввечері, поставити у холодильник - і вранці вас чекатиме готовий ніжний пудинг із тонким смаком зеленого чаю та кремовою текстурою.
Його можна подавати як легкий сніданок або освіжаючий десерт.
Чіа-пудинг з матчею
Інгредієнти
Матча, порошок - 2 ч. л.
Мигдалеве молоко - 480 мл
Вершки кокосові - 2 ст. л.
Насіння чіа - 85 г
Ванільний екстракт - 1 ч. л.
Кленовий сироп - 2 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напій, що бадьорить краще за каву: японський секрет енергії
Як приготувати
У мисці або скляній банці змішайте порошок зеленого чаю матча з молоком та збийте вінчиком до однорідної маси без грудочок. Можна також скористатися блендером.
Додайте кокосові вершки та насіння чіа і добре збийте.
Додайте екстракт ванілі та кленовий сироп (або інший підсолоджувач). Знову збийте. Поставте чіа-пудинг у холодильник на ніч.
Вранці подавайте десерт з улюбленими начинками - горіхи, ягоди, фрукти, кокосова стружка.
Серед довгожителів є один особливий смаколик, який сприяє тривалості життя. Дослідник Ден Бюттнер назвав десерт, який часто їдять жителі таких "блакитних зон", як Японія, Греція, Італія, Каліфорнія та Коста-Ріка.
Йдеться про пудинг із насіння чіа з полуницею та ваніллю. Цей десерт з високим вмістом білка, насичений клітковиною та омега-3 жирними кислотами.




















Коментарі