Щороку 3 листопада відзначають Всесвітній день сендвіча. Це швидкий, смачний і зручний перекус, яким легко втамувати голод.
Gazeta.ua публікує п'ять найпопулярніших сендвічів у світі і розповість, чому День сендвіча святкують саме сьогодні.
Історія
Назва "сендвіч" приписується Джона Монтагу - англійському графу XVIII століття. За легендою, він, не бажаючи відходити від азартної гри, попросив подавати собі м'ясо між двома шматками хліба, щоб не бруднити руки та не переривати гру.
Хоча сам сендвіч у різних формах існував і раніше, цей випадок став символічним стартом назви та популяризації.
В США, наприклад, щодня їдять сотні мільйонів сендвічів - дуже популярний формат обіду.
Сендвіч має велику кількість варіантів приготування. Спробуйте приготувати свій і урізноманітнити звичний обід.
П'ять найпопулярніших сендвічів
Club Sandwich
Трислойний сендвіч з тостованим хлібом, м'ясом (індичка або курка), беконом, салатом, томатом і майонезом.
Один із найвідоміших варіантів у США. Прекрасний вибір, якщо хочете класичний, "все в одному" сендвіч.
Cuban Sandwich
Дуже популярний варіант: бекон + салат + томат між хлібом.
Проста, але смачна комбінація, яку легко адаптувати (наприклад, додати авокадо, змінити хліб).
Ідеально для швидкої та смачної трапези.
BLT Sandwich (Bacon–Lettuce–Tomato)
Має кубинське походження/натхнення: смажене чи запечене свиняче м'ясо, шинка, швейцарський сир, корнішони, гірчиця, хліб Cuban.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо раз, а снідаємо тричі: проста ідея приготування сендвічу на тиждень
Grilled Cheese Sandwich
Дуже проста і дуже популярна начинка: хліб, сир і масло (або майонез) - смажиться до розплавлення сиру.
Чудовий варіант як для обіду, так і для перекусу. Можна адаптувати: додати шинку, помідор, бекон.
Reuben Sandwich
Класичний американський сендвіч: корнбіф (солоне яловиче м'ясо), квашена капуста, сир швейцарський, соус на житньому хлібі.
Більш "ваговий" варіант серед сендвічів - якщо хочете щось поживніше.
Готувати щодня смачні збалансовані страви буває непросто. Та це значно легше, якщо кожен прийом їжі не починати "з нуля".
виділяти невелику частинку свого вихідного (1-2 год), аби подбати про ваше харчування на наступні 3-4 дні. Тоді ви в середу скажете собі "дякую" за те, що потурбувались про своє харчування у неділю.




















Коментарі