




Салат "Олів'є" часто є на столі. Без нього не обходиться жоден Новий рік. Щоб зробити страву цікавішою, додають перепеклинні яйця, яблука та твердий сир. На стіл його подають в келихах. Для кожного є своя начинка. Комусь дістанеться салат з куркою, комусь - із м'ясом, а комусь - з грибами.
Інгредієнти:
Сир твердий - 50 г
Сметана - 200 г
Йогурт - 100 г
Перепелині яйця - 6 шт.
Картопля - 400 г
Морква - 100 г
Печериці - 100 г
Яловичина (вирізка) - 100 г
Свіжий огірок - 100 г
Солоні огірки - 150 г
Зелений горошок - 100 г
Яблука - 70 г
Лимон - 70 г
Гірчиця - 1 ст. ложка
Соєвий соус - 20 мл
Шніт-цибуля - 30 г
Приготування:
Картоплю і моркву помийте і зваріть в мундирі або загорніть у фольгу і запечіть в духовці (1 година при 180°С). Після того, як овочі зваряться, охолодіть їх.
Не підійде консервований горошок. Набагато корисніше зварити свіжозамороженої зелений горошок (близько 15 хвилин).
Перепелині яйця зваріть круто (опустити в киплячу воду, варити 5 хвилин), після чого очистіть і наріжте на четвертинки.
Печериці швидко обсмажте в оливковій олії до золотистої скоринки (5 хвилин), а потім наріжте шматочками.
Тепер наріжте на невеликі шматочки курячу грудку, м'ясо і сир (пам'ятаєте, для кожного келиха - своя начинка).
Картоплю, моркву наріжте кубиками, яйця розділіть на четвертинки, а огірки і яблуко наріжте тонкими скибочками.
Після того, як овочі порізані, приготуємо заправки для кожного з келихів:
Для келиха з салатом з куркою йогурт заправте 1 ч. л лимонного соку, посоліть і поперчіть.
Для келиха з яловичиною змішайте сметану (100 мл) з гірчицею і посоліть.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Салат із цвітною капустою та яблуками подають теплим
А для келиха салату з грибами сметану (100 мл) змішайте з соєвим соусом і поперчіть.
Тепер викладаємо інгредієнти в різні келихи шарами:
Перший келих - "Олів'є" з куркою. Шари такі: картопля, морква, свіжі огірки, яблуко, куряча грудка, горошок, яйця, соус.
Другий келих - "Олів'є" з м'ясом. Тут картопля, морква, свіжі і солоні огірки, яйця, яловичина, горошок, соус, шніт-цибуля.
І третій келих - грибний "Олів'є". Тут картопля, морква, солоні огірки, горошок, сир, гриби, яйця, соус.
Коментарі