
Теплий салат є відмінною альтернативою сніданку або легкої вечері. В ньому поєднуються овочі та фрукти. Печений гарбуз та цвітну капусту змішують із яблуками та горіхами. Для аромату посипають петрушкою. Страву заправляють кисло-солодким соусом.
Інгредієнти
булгур 1 склянка
цвітна капуста 1 шт.
гарбуз 350 г
яблука 1 шт.
петрушка 1 пуч.
горіхи 50 г
спеції за смаком
оливкова олія за смаком
Для заправки:
часник 1 зубч.
оливкова олія 2/3 скл.
лимони 1 шт.
мед 1 ч. л.
сіль за смаком
перець за смаком
Приготування
Відваріть крупу в киплячій підсоленій воді до готовності.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Розріжте капусту на невеликі суцвіття, а гарбуз наріжте середніми кубиками.
Покладіть їх на деко, застелене пергаментом. Полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть, посипте спеціями і перемішайте.
Запікайте 20 хвилин. Потім перемішайте і готуйте овочі ще 10-15 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійські бутерброди з сиром та лососем печуть в духовці
Дрібно поріжте часник, додайте інші складові заправки і добре перемішайте.
Наріжте яблуко невеликими кубиками, а петрушку крупно.
Коли крупа і овочі будуть готові, змішайте їх у великій мисці, додайте яблуко і петрушку, полийте заправкою.
Посипте салат порізаними горіхами перед подачею.
Коментарі