
Осінь дарує чудові можливості для кулінарних експериментів.
Млинці зі стиглими сливами та ніжною кремовою начинкою стануть ідеальним початком прохолодного дня. Ароматні, солодкувато-кислі й напрочуд ніжні подарують відчуття домашнього тепла з першого шматочка.
Млинці, зі сливами та кремовою начинкою
Інгредієнти
3 яйця
2-3 ст.л. цукру
450-500 мл молока (гарячого)
160 гр борошна
40 гр вершкового масла(або олії, але краще масла)
Як приготувати
Трохи збити яйця з цукром, додати половину борошна і замісити густе тісто, власне густе тісто не дозволить утворитись комочкам. Тепер третина гарячого молока, далі решта борошна і молока. В кінці - топлене вершкове масло(можна замінити на олію, але з маслом все ж краще).
Хочете товстіші - берете 450 мл молока, на тонші - 500-550, контролюйте консистенцію як зручно. І головне - смажити на середньо-високому вогні і швидко, так вони не всхонуть, у мене 1 млинець 60-70 секунд на пательні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати зі слив в пік сезону: три вибухові ідеї
Сливова начинка:
80-100 гр цукру
30 гр масла
~400 гр слив
20 мл червоного сухого вина
Цукор розтопити на слабкому вогні, додати масло, всипати сливи, 2хв потримати, додати вино, ще 1 хв і вимкнути, повністю охолодити перед скручуванням млинців
Сирна начинка:
350 гр кисломолочного сиру
~70 гр 33% вершків
40 гр цукрової пудри
Просто збити блендером
Для соусу я просто поєднала сік який лишився зі слив з 33% вершками і отака смакота вийшла.
Переглянути цей допис в Instagram
Намагайтеся включати у свій раціон сливи різного кольору та отримаєте максимальний спектр корисних речовин.
Чашка слив містить три грами волокон, 26% від добової норми вітаміну С, 15% вітаміну Е і 12% рибофлавіну.
Хоча вплив слив на здоров'я людини ще досліджують, є дані про те, що вживання цього плоду може поліпшувати когнітивні функції і здоров'я кісток.
Коментарі