пʼятниця, 15 серпня 2025 19:38

Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством

Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством
Маріупольські чебуреки: рецепт хрусткого та соковитого перекусу Фото: скриншот

У кожного є та сама страва, яка пахне дитинством.

У телеведучого Олексія Дурнєва - це мамині чебуреки.

"Побачив рецепт одного дня у його сторіз та дуже захотілось приготувати їх разом. Ділимось рецептом, зберігайте обов'язково", - пише на своїй сторінці ведучий кулінарного шоу Ектор Хіменес-Браво.

Маріупольські чебуреки - це ідеальне поєднання тонкого хрусткого тіста та соковитої начинки, від якого неможливо відмовитися.

Простий рецепт допоможе приготувати цю культову страву вдома та насолодитися справжнім смаком південного узбережжя.

Маріупольські чебуреки

Інгредієнти

Тісто (на 7-10+ чебуреків):

Борошно - 500 г (приблизно 3 склянки по 250 мл);

Окріп - 1 склянка (90-100°C);

Сіль - 0,7 ч. л;

Рафінована олія - 5 ст. л;

Горілка - 1 ст. л.

Фарш:

Змішаний фарш (свинина + яловичина) - 500 г;

Цибулина (велика) - 1 шт;

Сіль, чорний перець, коріандр за смаком;

Кефір або ряжанка (або вода) 50-100 мл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сосиска в лаваші за 10 хвилин: рецепт, який завжди виручає

Як приготувати

Влийте окріп у миску, додайте борошно, сіль та олію. Замішуйте ложкою (дуже гаряче), потім руками. Додайте горілку. Загорніть у плівку та залиште на 1-2 год.

Перекрутіть м'ясо, додайте терту цибулю, спеції та трохи ряжанки. Добре вимішайте - маса має стати ніжною та соковитою.

Розкачайте тісто дуже тонко – до 1-1,5 мм. Викладайте фарш на одну половину, складіть, притисніть, обріжте краєчки просто тарілкою.

Нагрійте багато олії у глибокій пательні або фритюрниці. Обсмажуйте чебуреки до золотистої скоринки.

Чебуреки - одна з улюблених страв кримських татар. Закуску готують із різними начинками: фаршем, грибами, сиром. Обсмажують у великій кількості олії на сковороді. Щоб чебуреки вийшли хрусткими, треба додавати горілку під час замішування тіста.

Зараз ви читаєте новину «Маріупольські чебуреки: готуємо ситний перекус, який пахне дитинством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути