
Щоб борщ мав яскравий, насичений червоний колір, мало просто додати буряк. Важливо знати кілька кулінарних хитрощів.
Зберегти насиченість кольору навіть після тривалої термічної обробки можна завдяки правильній послідовності додавання овочів.
Всі роблять одну й ту саму помилку - додають капусту після засмажки з буряку, цибулі й моркви. Якщо так робити, борщ набуде, в кращому випадку, червонуватого відтінку, а в гіршому - зовсім стане рудим і неапетитним.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День борщу: чому національна страва українців має таку назву
Професійні кухарі рекомендують додавати капусту перед тим, як покласти засмажку з буряку й моркви. І не варто боятися, що капуста перевариться і втратить свою хрустку текстуру, яка так цінується. Досвідчені кулінари стверджують, що цього не станеться. Хрускіт залишиться на місці, а колір борщу буде насиченого червоного кольору, треба просто змінити послідовність додавання інгредієнтів.
До українського червоного борщу може смакувати вино. Міжнародна асоціація сомельє дала поради, які напої обрати для національної страви.
"Дещо класичною парою до цієї культової страви може стати келих повнотілого червоного вина, такого як Каберне Совіньйон або Мерло, що доповнить її ситний смак.
Коментарі