
Сніданок заряджає на продуктивний день, тому важливо його дотримуватись. Через поспіх багато хто взагалі забуває снідати, що шкідливо для організму.
Дієтологи називають п'ять основних страв, які не підходять для вживання у ранковий час.
Перший прийом їжі за день має бути максимально корисним та не "важким" для шлунка. Якщо ви з'їсте щось не те, то весь день можете відчувати важкість чи нудоту.
Що не можна їсти на сніданок
Бутерброди з ковбасою, сиром та іншою нездоровою начинкою - справжній удар для організму зранку. Мало того, що там велика кількість калорій, так ви ще й можете переїдати через них. Такі бутерброди краще замінити цільнозерновим хлібом з овочами.
Оброблене м'ясо. Підсмажені ковбаски чи бекон - це смачно, але взагалі не корисно, особливо для сніданку. Вони насичені жирами та не містять поживних мікроелементів. Краще не снідати обробленим м'ясом, якщо хочете почуватися впевнено та легко протягом дня.
Солодкі пластівці. Часто цей варіант сніданку надихає з американських фільмів, де сім'я зранку їсть пластівці. Проте так робити не варто, оскільки вони містять багато цукру. Такий прийом їжі може підвищувати рівень цукру в крові, і ви почуватиметесь мляво. Обирайте звичайні каші без домішок або пластівці з низьким вмістом цукру.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати на сніданок: п'ять цікавих ідей на кожен день
Білий хліб зранку - гарантована важкість у шлунку. Не варто обирати його для сніданку, оскільки він зроблений з очищеного борошна, яке позбавлене клітковини та поживних речовин. Краще замінити його на цільнозерновий, де більше корисного. З нього і варто готувати тости з авокадо чи інші поживні страви.
Млинці зі згущеним молоком чи сиропом. Ще один солодкий сніданок, який підвищує рівень цукру в крові та забирає вашу енергію. Краще робити млинці з цільнозернового борошна - це і для фігури краще, і для здоров'я. Існує чимало рецептів корисних і смачних млинців, які стануть чудовою альтернативою традиційним.
Створити ідеальне овочеве суфле, яке сподобається і дорослим, і дітям зовсім нескладно. Це корисна альтернатива звичним запіканкам.
Таке суфле легке, повітряне та ідеально підходить для сніданку, обіду або вечері. А головне - його можна приготувати з простих сезонних овочів.
Коментарі