понеділок, 13 січня 2025 10:53

Корисні продукти, які дієтологи тримають у своєму холодильнику: перелік

Корисні продукти, які дієтологи тримають у своєму холодильнику: перелік
Харчовий мотлох: що не повинно бути в холодильнику для корисного раціону на думку дієтолога Фото: instagram/ulichka_naumenkoф

Вміст холодильника відображає наші харчові звички. У дієтологів-нутриціологів він виглядає зовсім інакше, ніж у пересічних людей. Вони добре знають, які продукти сприяють здоров'ю, а які лише шкодять організму.

Ви ніколи не знайдете там "харчового мотлоху" - продуктів, що містять багато цукру, трансжирів, консервантів чи порожніх калорій.

Дієтолог-нутриціолог Юлія Науменко розповіла, яка їжа є шкідливою, а яка має бути у холодильнику кожного.

"Майонез, соуси, солодкі напої, а якщо сказати коротко - харчовий мотлох. Це ніколи не знайдете в моєму холодильнику" - пише на своїй сторінці в Instagram Юлія Науменко.

Що є завжди в холодильнику дієтолога

Кисломолочний сир, йогурт, кефір, сметана і молоко

сир твердий і моцарелла

куряче філе, куряче мʼясо, субпродукти

якась риба обовʼязково

яйця завжди

із круп - булгур, кус кус, бурий рис і гречка

сухофрукти, горіхи і чорний шоколад

сезонні фрукти, але яблука, ківі, цитрусові є на постійній основі

із овочів обовʼязково: багато зелені, огірки, помідори, заморозки які завгодно, різні види капусти, наприклад, брокколі і цвітну. Овочі краще їсти увесь рік, чим більше тим краще

лаваш і хлібці також купуються одразу, як закінчується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливішу їжу та звички, що впливають на артерії

"Набір не такий великий, але з нього завжди складається повноцінне меню. Я не їм коли не смачно і не люблю багато обмежень. На прикладі яєшню зранку можно посмажити, щоб вона плавала в олії, але ж можна просто змастити пательню і отримати на виході вдвічі менше калорій" - підсумувала Науменко.

Багато людей із задоволенням їдять закуски протягом дня, оскільки вони ідеально підходять для того, щоб бути енергійними до вечора і не зголодніти. Закуски також швидко готувати, ніж повноцінні страви.

Найкращий час для перекусу - між прийомами їжі. Сюди входять три основні прийоми їжі протягом дня: сніданок, обід і вечеря. Однак, оскільки найкращий час для цих прийомів їжі залежить від вашого конкретного стану здоров'я та способу життя, точний час перекусів також буде різним Загалом їжа повинна залишати вас ситими протягом трьох-п'яти годин.

Зараз ви читаєте новину «Корисні продукти, які дієтологи тримають у своєму холодильнику: перелік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути