Британка Марджері Джейкобс з міста Маркет-Гарборо відзначила 103-й день народження і розкрила свій секрет довгого життя.
Жінка стверджує, що рецепт її довголіття простий - червоне вино. П'є його регулярно, пише Harborough Mail.

"Дуже важливо завжди зберігати позитивний настрій і піклуватися про інших більше, ніж про себе. А ще - більше червоного вина та свіжого повітря", - сказала жінка.
На честь особливого дня Марджері її родина та члени команди організували вдома жваве свято з повітряними кульками, плакатами та смачним тортом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли вечеряти, щоб жити довше: відповідь експерта з довголіття
Марджері народилася 1 червня 1922 року, ставши молодшою з п'яти дітей у ній. У воєнні роки жінка обіймала посаду помічниці діловода. Нині у довгожительки велика родина - двоє дітей, двоє онуків та четверо правнуків.
Вона є великою шанувальницею літератури та поезії, зокрема Шекспіра та Джона Бетжемана, і любить проводити час на свіжому повітрі в саду.
Серед довгожителів є один особливий смаколик, який сприяє тривалості життя. Дослідник Ден Бюттнер назвав десерт, який часто їдять жителі таких "блакитних зон", як Японія, Греція, Італія, Каліфорнія та Коста-Ріка.
Йдеться про пудинг із насіння чіа з полуницею та ваніллю. Цей десерт з високим вмістом білка, насичений клітковиною та омега-3 жирними кислотами.
Коментарі