
Ізраїльські вчені з'ясували, чому деяким людям не потрібні дієти і збалансоване харчування, бо вони не гладшають.
Люди, які можуть похвалитися стрункістю за споживання необмеженої кількості їжі, зобов'язані феномену свого організму. Вони мають особливу мікрофлору кишечника. Вона здатна перетравлювати їжу з такою швидкістю, що вуглеводи не встигають перетворюватися на жир.
Фахівці дослідили, чому від одного і того ж продукту одна людина гладшає, а інша - ні. Для цього науковці створили групу добровольців віком від 18 до 70 років і запропонували їм кожен день записувати в харчовий щоденник інформацію про вживані продукти.
Люди з особливостями у складі кишкової мікрофлори їли в необмеженій кількості без шкоди фігурі. Вони несприйнятливі до негативного впливу солодкого, мучного тощо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наскільки вища освіта розвиває ожиріння
Під час експерименту всі учасники повинні були протягом дня фіксувати свій рівень цукру в крові і вказувати ступінь фізичної активності. Регулярно всі добровольці здавали аналізи сечі і калу.
Вчені визначили, що добовий вміст глюкози у всіх людей був різний, так само, як і її динаміка. З'ясували, що визначальний фактор у сприйнятті продуктів - кишкова мікрофлора. Тому кожній людині потрібна індивідуальна програма харчування, передає gogetnews.info.
Експерти радять для підбору програми харчування здати аналізи на мікрофлору, щоб визначити, які продукти необхідно вилучити з раціону.
Коментарі