
Зелений борщ з яйцем пашот підкорить не лише смаком, а й виглядом.
Такий запашний обід легко приготувати вдома. Борщ стане справжньою родзинкою вашого обіду або вечері.
Рецептом поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.
Поєднання кислинки щавлю, насиченого овочевого бульйону та ніжного яйця з рідким жовтком створює гармонію, перед якою важко встояти.
Зелений борщ з яйцем пашот
Рецепт на 5–6 літрів
Інгредієнти для бульйону:
• Курка (ніжки або ціла) - 1 кг
• Морква - 3 шт (2 на засмажку, 1 на бульйон)
• Цибуля - 4 шт (2 на бульйон, 2 на засмажку)
• Селера - 2 стебла
• Лавровий лист - 2-3 шт (опалити)
• Чорний перець горошком - 10 шт
• Сіль - за смаком
• Вода - 5 літрів
Засмажка:
• Рослинна олія - для смаження
• Морква (натерта) - 2 шт
• Цибуля (дрібно нарізана) - 2 шт
• Трохи солі - щоб овочі пустили сік
Основні інгредієнти:
• Картопля - 500-700 г (кубиком)
• Щавель - 200 г
• Кріп - 15 г
• Петрушка - 15 г
• Яйця пашот - по порціях
• Сметана - для подачі
• Сіль, перець, дрібка цукру - до смаку
• Сік лимона (опційно, якщо щавель слабкий)
Як приготувати:
Бульйон:
Обсмажте на сухій сковороді 2 моркви та 2 цибулини до підпаленої скоринки - це дає аромат.
Покладіть курку, обсмажені овочі, селеру, петрушку, лавровий лист і перець у каструлю.
Залийте 5 л холодної води, доведіть до кипіння.
Зніміть піну, варіть на середньому вогні 1 годину. Потім вийміть курку, процідіть бульйон.
Засмажка:
Поки вариться бульйон, натріть моркву, поріжте цибулю.
Обсмажте їх на олії на повільному вогні до золотистості й аромату з дрібкою солі, це допоможе швидше вивільнити сік.
Основний етап:
Наріжте картоплю кубиками, киньте в гарячий бульйон, варіть 5 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час варити борщ: на ринку падають ціни на овочі
Додайте засмажку.
Наріжте щавель і зелень. Додайте до борщу разом з розібраним курячим м'ясом.
Закип'ятіть, посоліть, поперчіть, додайте дрібку цукру. Якщо потрібно - трохи соку лимона.
Зніміть з вогню й дайте настоятись 15-30 хв.
Яйце пашот:
У ледь киплячу воду додайте трохи оцту і солі.
Обережно вбийте яйце, варіть 2,5 хв. Дістаньте шумівкою.
Подача:
У тарілку налийте борщ, додайте яйце пашот, ложку сметани і зелень зверху.
Переглянути цей допис в Instagram
У спекотну погоду хочеться чогось легкого й освіжаючого. Шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився в Instagram добіркою українських страв, які чудово замінять звичну окрошку.
На першому місці - холодник, який ще має назву "бурячанка". Страва складається з буряка, яйця, огірка, зелені і кефіру і, до речі, є альтернативою борщу влітку.
Коментарі