Ексклюзиви
вівторок, 24 червня 2025 16:31

Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще

Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще
Стане основою сімейного застілля: як приготувтаи зелений борщ з яйцем пашот Фото: скриншот

Зелений борщ з яйцем пашот підкорить не лише смаком, а й виглядом.

Такий запашний обід легко приготувати вдома. Борщ стане справжньою родзинкою вашого обіду або вечері.

Рецептом поділився шеф-кухар Олександр Огороднік.

Поєднання кислинки щавлю, насиченого овочевого бульйону та ніжного яйця з рідким жовтком створює гармонію, перед якою важко встояти.

Зелений борщ з яйцем пашот

Рецепт на 5–6 літрів

Інгредієнти для бульйону:

• Курка (ніжки або ціла) - 1 кг

• Морква - 3 шт (2 на засмажку, 1 на бульйон)

• Цибуля - 4 шт (2 на бульйон, 2 на засмажку)

• Селера - 2 стебла

• Лавровий лист - 2-3 шт (опалити)

• Чорний перець горошком - 10 шт

• Сіль - за смаком

• Вода - 5 літрів

Засмажка:

• Рослинна олія - для смаження

• Морква (натерта) - 2 шт

• Цибуля (дрібно нарізана) - 2 шт

• Трохи солі - щоб овочі пустили сік

Основні інгредієнти:

• Картопля - 500-700 г (кубиком)

• Щавель - 200 г

• Кріп - 15 г

• Петрушка - 15 г

• Яйця пашот - по порціях

• Сметана - для подачі

• Сіль, перець, дрібка цукру - до смаку

• Сік лимона (опційно, якщо щавель слабкий)

Як приготувати:

Бульйон:

Обсмажте на сухій сковороді 2 моркви та 2 цибулини до підпаленої скоринки - це дає аромат.

Покладіть курку, обсмажені овочі, селеру, петрушку, лавровий лист і перець у каструлю.

Залийте 5 л холодної води, доведіть до кипіння.

Зніміть піну, варіть на середньому вогні 1 годину. Потім вийміть курку, процідіть бульйон.

Засмажка:

Поки вариться бульйон, натріть моркву, поріжте цибулю.

Обсмажте їх на олії на повільному вогні до золотистості й аромату з дрібкою солі, це допоможе швидше вивільнити сік.

Основний етап:

Наріжте картоплю кубиками, киньте в гарячий бульйон, варіть 5 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Час варити борщ: на ринку падають ціни на овочі

Додайте засмажку.

Наріжте щавель і зелень. Додайте до борщу разом з розібраним курячим м'ясом.

Закип'ятіть, посоліть, поперчіть, додайте дрібку цукру. Якщо потрібно - трохи соку лимона.

Зніміть з вогню й дайте настоятись 15-30 хв.

Яйце пашот:

У ледь киплячу воду додайте трохи оцту і солі.

Обережно вбийте яйце, варіть 2,5 хв. Дістаньте шумівкою.

Подача:

У тарілку налийте борщ, додайте яйце пашот, ложку сметани і зелень зверху.

У спекотну погоду хочеться чогось легкого й освіжаючого. Шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко поділився в Instagram добіркою українських страв, які чудово замінять звичну окрошку.

На першому місці - холодник, який ще має назву "бурячанка". Страва складається з буряка, яйця, огірка, зелені і кефіру і, до речі, є альтернативою борщу влітку.

Зараз ви читаєте новину «Зелений борщ з яйцем пашот: зберігайте ідею обіду, який попросять ще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути