пʼятниця, 11 липня 2025 09:07

Ваш особистий рай у тарілці: спробуйте сніданок "п'ятихвилинна магія"

Ваш особистий рай у тарілці: спробуйте сніданок "п'ятихвилинна магія"
Смузі-боул: рецепт, який подарує вибух смаків. Фото: pinterest

Якщо ви шукаєте спосіб не просто поснідати, а й "зарядити" свій день вітамінами, естетикою та справжнім задоволенням, то цей тренд створений саме для вас.

Gazeta.ua радить спробувати смузі-боул - густий, яскравий, неймовірно корисний сніданок, який підкорив Instagram і серця мільйонів.

Це не просто смузі в склянці. Це ціла композиція смаків, текстур і кольорів, яку можна "з'їсти ложкою". І головна його магія - швидкість приготування та безмежні можливості для експериментів.

Смузі-боул

Інгредієнти (на 1 порцію):

Для основи (обирайте 1-2 фрукти та 1 рідину).

Заморожені фрукти/ягоди: 1-1,5 склянки (ідеально: банан, манго, лісові ягоди, полуниця, вишня). Саме заморожені фрукти дають ту саму густоту.

Рідина: 1/2 - 3/4 склянки (рослинне молоко (мигдальне, кокосове), кефір, натуральний йогурт, апельсиновий сік).

Опціонально для супер-сили: 1 ч. л. насіння чіа, 1 ч. л. спіруліни (для яскраво-зеленого кольору), 1 ст. л. протеїнового порошку (для спортсменів).

Для прикраси та додаткової текстури (обирайте на свій смак):

Свіжі фрукти/ягоди: нарізаний банан, полуниця, малина, чорниця, ківі.

Насіння: чіа, льон, гарбузове, соняшникове.

Горіхи: мигдалеві пластівці, волоські горіхи, кеш'ю.

Гранола або мюслі.

Кокосова стружка.

Трохи меду або кленового сиропу (якщо основа недостатньо солодка).

Покроковий рецепт: створюємо ранковий шедевр

Підготуйте основу. У чашу блендера покладіть заморожені фрукти/ягоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набудуть нових смаків: чим збагатити три популярні сніданки, які люблять українці

Додайте рідину. Почніть з меншої кількості, додаючи потроху, поки не досягнете бажаної густоти. Чим менше рідини, тим густішим буде ваш боул.

Збийте до однорідності. Увімкніть блендер на високій швидкості. Збивайте, доки суміш не стане повністю однорідною, густою і кремовою, нагадуючи м'яке морозиво. Якщо блендер "буксує", зупиніть його, перемішайте масу ложкою і продовжуйте збивати.

Викладіть густий смузі в гарну глибоку тарілку або миску.

Прикрасьте. Це найкреативніша частина. Акуратно викладіть зверху свіжі фрукти, посипте насінням, гранолою, горіхами, додайте кокосову стружку. Можна створити красиві візерунки або просто хаотично розсипати інгредієнти - всеодно буде смачно.

Смузі-боул найкраще смакує одразу після приготування, поки він холодний і густий.

Сніданок у вихідний день може бути смачним, корисним та приємним доповненням до гарного настрою. Він може включати в себе як традиційні страви, так і експерименти з новими рецептами.

Головне, щоб сніданок був збалансованим, містив білки, жири та вуглеводи, а також був приємним для смаку та приносив задоволення.

Зараз ви читаєте новину «Ваш особистий рай у тарілці: спробуйте сніданок "п'ятихвилинна магія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути