
Баклажани можуть бути не лише закускою, а й головною стравою.
Як приготувати соковитий шніцель з баклажанів, розповів шеф-кухар Володимир Ярославський в Instagram.
"Хрусткий, соковитий баклажан - вийшло смачно навіть без мʼяса", - каже Ярославський.
Шніцель із баклажану
На одну людину беремо один баклажан:
Баклажани 5-6 шт
Пармезан або ваш улюблений твердий сир
400 г томатів у власному соку
1 цибулина
3 зубчики часнику
Додатково можна посікти свіжих томатів або додати чері.
Базилік, материнка, чебрець
200 г борошна
75 г кукурудзяного крохмалю
Спеції: паприка, коріандр, сушений часник, чорний перець, сіль
Несолодкі кукурудзяні пластівці або панірувальні сухарі
Приготування:
Обираю молоді баклажани, проколюю їх виделкою і запікаю в духовці при 250 °С 20–25 хв до м'якості. Накриваю плівкою чи фольгою й охолоджую.
Очищаю баклажани від шкірки, трішки розминаю виделкою - просто щоб вийшов плаский "стейк". Підсолюю.
Борошно змішую з крохмалем, додаю спецій по пів чайної ложки, свіжомелений перець, сіль, посічені свіжі трави (можна й сушені, але варто трохи подрібнити).
У борошняну суміш додаю води, щоб тісто було як на млинці. Пластівці подрібнюю й викладаю в окрему ємність. Готую олію для смаження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо сезонний теплий салат з телятиною: ідеальний перекус для сімейного обіду
Баклажан обережно занурюю у кляр з обох боків, потім у пластівці, струшую зайве й смажу на середньому вогні з обох боків.
У пательні окремо готую соус зі свіжих томатів: дрібно ріжу цибулю, обсмажую, додаю часник і свіжі трави, томати у власному соку та ще трохи свіжих січених. Тушкую на повільному вогні 10-12 хв., щоб пішла зайва кислота і вони стали солодкими і по консистенції як соус.
На тарілку викладаю теплий соус, натираю на нього пармезан, зверху кладу гарячі шніцелі й ще раз притрушую пармезаном.
Переглянути цей допис в Instagram
Баклажан може стати не лише гарніром, а й основою для піци. Легкий, соковитий та оригінальний рецепт допоможе швидко приготувати корисну вечерю, яка здивує своїм смаком і простотою
Переможець "Майстер Шеф" Вадим Бжезинський переконує, що таку страву приготуєте не раз. Це смачно, швидко й без тіста. Таку навіть на вечерю після 21:00 можна їсти.
Коментарі