четвер, 18 вересня 2025 14:15

Соковитий шніцель з баклажанів: готуємо сезонний обід за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського

Соковитий шніцель з баклажанів: готуємо сезонний обід за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського
Шніцель із баклажанів: рецепт від шеф-кухаря Володимира Ярославського Фото: скриншот

Баклажани можуть бути не лише закускою, а й головною стравою.

Як приготувати соковитий шніцель з баклажанів, розповів шеф-кухар Володимир Ярославський в Instagram.

"Хрусткий, соковитий баклажан - вийшло смачно навіть без мʼяса", - каже Ярославський.

Шніцель із баклажану

На одну людину беремо один баклажан:

Баклажани 5-6 шт

Пармезан або ваш улюблений твердий сир

400 г томатів у власному соку

1 цибулина

3 зубчики часнику

Додатково можна посікти свіжих томатів або додати чері.

Базилік, материнка, чебрець

200 г борошна

75 г кукурудзяного крохмалю

Спеції: паприка, коріандр, сушений часник, чорний перець, сіль

Несолодкі кукурудзяні пластівці або панірувальні сухарі

Приготування:

Обираю молоді баклажани, проколюю їх виделкою і запікаю в духовці при 250 °С 20–25 хв до м'якості. Накриваю плівкою чи фольгою й охолоджую.

Очищаю баклажани від шкірки, трішки розминаю виделкою - просто щоб вийшов плаский "стейк". Підсолюю.

Борошно змішую з крохмалем, додаю спецій по пів чайної ложки, свіжомелений перець, сіль, посічені свіжі трави (можна й сушені, але варто трохи подрібнити).

У борошняну суміш додаю води, щоб тісто було як на млинці. Пластівці подрібнюю й викладаю в окрему ємність. Готую олію для смаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємо сезонний теплий салат з телятиною: ідеальний перекус для сімейного обіду

Баклажан обережно занурюю у кляр з обох боків, потім у пластівці, струшую зайве й смажу на середньому вогні з обох боків.

У пательні окремо готую соус зі свіжих томатів: дрібно ріжу цибулю, обсмажую, додаю часник і свіжі трави, томати у власному соку та ще трохи свіжих січених. Тушкую на повільному вогні 10-12 хв., щоб пішла зайва кислота і вони стали солодкими і по консистенції як соус.

На тарілку викладаю теплий соус, натираю на нього пармезан, зверху кладу гарячі шніцелі й ще раз притрушую пармезаном.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Volodymyr Yaroslavskyi Lucky (@yaroslavskyi_vova)

Баклажан може стати не лише гарніром, а й основою для піци. Легкий, соковитий та оригінальний рецепт допоможе швидко приготувати корисну вечерю, яка здивує своїм смаком і простотою

Переможець "Майстер Шеф" Вадим Бжезинський переконує, що таку страву приготуєте не раз. Це смачно, швидко й без тіста. Таку навіть на вечерю після 21:00 можна їсти.

Зараз ви читаєте новину «Соковитий шніцель з баклажанів: готуємо сезонний обід за рецептом шеф-кухаря Володимира Ярославського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути