![Шашлик маринують у чаї](https://static.gazeta.ua/img/cache/preview/476/476315_w_300.jpg?v=0)
"Цього року ми з чоловіком Новий рік зустрічали у хороших друзів, з якими знаємося вже не перший рік. Хотілося приготувати щось смачненьке, проте нам сказали принести лише один салат та торт.
Основною незмінною стравою у наших друзів був шашлик. Як з'ясувалося – для них це вже традиція, яка триває не перший рік. До речі, смажили його ми під вікнами їхньої ж багатоповерхівки. Сусіди виявилися мирні, не сварливі, тому жодного разу не скаржилися на запах від смаження, який заходить у їхні квартири, – розповідає бухгалтер 29-річна Олена Кропивняк. – Шашлик був неперевершений. Коли я запитала у чому секрет, господар дому зізнався, що маринував його у чорному чаї".
Олена Кропивняк каже, що на 2 кілограми м'яса потрібно заварити приблизно 800 грамів міцного чорного чаю. Коли заварка готова, її треба вилити у велику каструлю. Далі підготувати цибулю – нарізати її на півкільця, а на грубій тертці натерти два середніх яблука. Сік з яблука бажано зібрати, а всипати лише саму м'якоть. Сіль і перець додати за смаком.
"Коли маринад готовий, шматки м'яса потрібно опустити у каструлю з маринадом і дати постояти так хоча б кілька годин, а ще краще добу", – додала жінка.
За її словами, шашлик виходить м'яким і соковитим. А якщо до м'яса додати ще й гарнір, зроблений із порізаної на кільця цибулі, яку треба вимішати із сіллю і перцем, додати дрібно порубану зелень (базилік, кріп, петрушку) і збризнути усе це концентрованим гранатовим соком, як це було на святкуванні Нового року, це буде ще й неординарно смачно.
Коментарі