За багато років салат "Оселедець під шубою" став обов'язковим атрибутом новорічного столу. Цю закуску можна назвати його варіацією, тільки з іншою подачею. Якою б не була смачна страва, вона має бути гарною, щоб її хотілося зїсти. А ці яскраві полунички точно стануть акцентом між іншими закусками

Інгредієнти:
оселедець - 1 шт.
цибулю синя - 1 шт.
зелень кропу
буряк - 1 шт.
картопля - 3 шт.
сік лимона - 1/2 шт.
оливкова олія - 3 ст. л.
зелень петрушки - (для прикрашання) пучок
кунжут - для прикрашання
Приготування:
Картоплю і буряк відварити на пару. Очистити, охолодити.
Буряк натерти на дрібній тертці, з картоплі зробити пюре, перемішати.
Оселедець і цибулю нарізати дрібними кубиками, змішати з подрібненою зеленню укропа.
Із буряково-картопляної маси зробити невеликі коржики, в середину помістити чайну ложку оселедцевої начинки, сформувати полунички.
З оливкової олії і соку лимона приготувати соус, полити все"ягідки ", посипати кунжутом.
Із петрушки зробити" хвостики ".
Коментарі