Гарячий шоколад з перцем - це напій, який поєднує ніжну кремову текстуру та пікантну гостроту.
Такий шоколад не лише зігріває в холодну погоду, а й заряджає енергією, покращує настрій і навіть стимулює обмін речовин. Гострий перець підсилює смак какао та додає зігріваючого ефекту. Такий напій ідеальний для затишних вечорів.
Гарячий шоколад з перцем
На дві чашки:
плитка чорного шоколаду - 75-100 г
молоко - 1,5 склянки
по дрібці кориці та кардамону
1/3 ч. л. перцю чилі, хто любить гостріше - можна брати пластівці
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи корисно пити какао перед сном: відповідь дієтолога
Як приготувати
Плитку шоколаду подрібнити та розтопити в молоці, постійно помішуючи. Додати усі спеції. Довести до кипіння, але не кип'ятити.
Готовий напій переливаємо в чашку. Зверху можна додати збитих вершків чи кульку морозива.
Серед різноманіття напоїв є багато таких, які існують протягом століть і містять антиоксиданти. Какао насичене антиоксидантами. Чим вищий відсоток какао ви виберете, тим більше антиоксидантів ви споживатимете.
Гарячий шоколад, який виготовлений з какао, може допомогти покращити кровообіг, підвищити когнітивні здібності та знизити артеріальний тиск, якщо їх регулярно вживати.
Коментарі