
Австралійський сніданок має багато спільного з американським та британським, але зі своїми "фішками".
Найпопулярнішим вважається "The Big Fry" - велика тарілка зі смаженими яйцями, беконом, смаженими грибами та помідорами на грилі.
Проте є кілька страв, які асоціюються саме з Австралією:
Vegemite на тості: густа солона паста на основі дріжджового екстракту. Її або люблять, або ненавидять, але для австралійців це культова їжа.
Smashed avocado on toast: тости з розім'ятим авокадо, часто з яйцем-пашот зверху. Це сучасний, дуже популярний варіант.
Тост з авокадо та яйцем-пашот
Цей сніданок швидкий, корисний і дуже популярний в австралійських кав'ярнях.
Інгредієнти:
Скибка улюбленого хліба (бажано цільнозернового) - 1 шт.
Стигле авокадо - 1/2 шт.
Яйце - 1 шт.
Оцет - 1 ч. л.
Сіль, перець, пластівці чилі - за смаком
Свіжа зелень (кінза або петрушка) - для прикраси
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справжня візитівка США: готуємо найпопулярніший сніданок Full American Breakfast
Як приготувати
Тост: обсмажте скибку хліба до золотистої скоринки у тостері або на сухій сковороді.
Авокадо: м'якоть авокадо розімніть виделкою, додайте дрібку солі, перцю та пластівці чилі.
Яйце-пашот: у невелику каструлю налийте воду, додайте оцет і доведіть до кипіння. Зменште вогонь. Яйце розбийте в невелику миску. Зробіть ложкою вир у воді та обережно вилийте яйце в центр. Варіть 2-3 хвилини, щоб жовток залишився рідким.
Збираємо страву: викладіть на тост розім'яте авокадо. Зверху обережно покладіть готове яйце-пашот. Прикрасьте зеленню, сіллю та перцем.
Сніданок може включати в себе як традиційні страви, так і експерименти з новими рецептами.
Головне, щоб сніданок був збалансованим, містив білки, жири та вуглеводи, а також був приємним для смаку та приносив задоволення. Наприклад приготуйте тости з авокадо та яйцем. Авокадо - джерело корисних жирів, а яйце - білка.
Коментарі