На різдвяному столі мають бути нові страви. Коли екпериментувати як не на свята. На Новий рік не бажано було готувавати курятину, а тепер вже можна. Фаршировані курячі шийки нагадують домашні ковбаски. Зовні покриті хрусткою скоринкою, а в середині з соковитою начинкою.
"Курячу шийку фарширую серцем та печінкою. Це традиційна єврейська страва, бо економна. У неї нічого не треба купувати. Начиняється тим, що залишається з курячої тушки", - каже Марина Рошаль із Одеси.

Інгредієнти:
1 тушка курки
по 200 г курячих сердець та печінки
3 цибулини
200 г курячого жиру
1/3 ч. л солі та чорного меленого перцю
2 зубчики часнику
6 ст. л. борошно
Приготування
Акуратно зняти шкіру з шиї і грудки сирої курки.
Помити курячі серця та печінку. Варити їх до готовності і порізати дрібними кубиками. Печінку можна не варити, а обсмажувати на сковороді.
Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками.
Курячий жир порізати невеликими шматочками. Смажити його поки не перетвориться на шкварки.
Зняти їх шумівкою на тарілку, а в гарячий жир покласти порізану цибулю. Смажити на малому вогні 10 хвилин. Цибуля має стати тільки прозорою, а не золотистою.
Додає до неї печінку та серце. Посолити та поперчити
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо на кістці шеф-кухар готує з незвичайним соусом
"Можна ще додати часнику. Тут хто як любить, як у котлетах. Одним подобається запах часнику, іншим цибулі", - радить Марина.
По одній столовій ложці додати борошно. При цьому постійно перемішувати продукти на сковороди, щоб борошно не згорнулося грудками.
Зняти сковороду з вогню, а начинку, щоб швидше охолола покласти у велику миску.
Помити курячу шкірку. Скласти її вдвоє і зашити з одного боку бавовняної ниткою. Мають вийти мішечки. Начинити їх печінковою сумішшю.
Щоб шкіра не порвалася, її треба класти на 2/3 до верху мішечка. Начинка при варці збільшується в розмірі.
Зашити всі сторони шкіри. Варити на слабкому вогні 20 хвилин.
Вийняти шийки з води на тарілку. Коли вони висохнуть, вийняти нитку.
Обсмажити їх на сковороді з усіх боків до появи золотистої скоринки. Коли страва повністю схолоне, порізати 1 см шматками в товщину.
Коментарі