неділя, 25 грудня 2016 11:20

М'ясо на кістці шеф-кухар готує з незвичайним соусом

На новорічному столі мають стояти незвичайні страви. Їх можна зробити зі звичайних продуктів. Наприклад, картопляне пюре матиме яскравий вигляд та смак і з поріфзаним шпинатом. Телятину на кістці поливають ягідно-винним соусом

"Каре телятини подаю з чорничним соусом. На гарнір варю зелене картопляне пюре. Це вже йде гра смаку, - каже Олександр Жовтоног, шеф-кухар столичного ресторану "Козацький стан". - Якщо хтось не знає, каре це биток з телятини на кістці. Готується швидко, адже м'ясо молоде".

 

Інгредієнти:

300 г каре

по 1/3 ч. л. солі та чорного меленого перцю

1 пучка тимяну

3 зубчики часнику

4 ст. л. оливкової олії

100 г чорниці

100 мл червоного сухого вина

4 см корінь імбиру

2 ст. л. вершкового масла

6 листків шпинату

Приготування:

М'ясо на кістці посолити та поперчити. Додати тимян та олію.

Пропустити часник через прес. Перемішати і залишити на 15 хвилин.

Тоді поставити на вогонь сковороду і викласти туди м'ясо разом з маринадом. При смаженні приправи по-новому розкриють аромат.

Обсмажити каре по 5 хвилини з кожної сторони, щоб вийшла скоринка.

Щоб ягідний соус вийшов з перчинкою, варто додати імбир.

"Пробував чорницю замінити на малину. Виходить не так смачно. Малина більш солодша. А тут треба нейтральніший смак. Чорниця і за кольором, і за смаком більш підходить", - каже кухар.

Чорницю покласти у невеликий сотейник і залити червоним сухим вином.

Поставити на невеликий вогонь, щоб поступово випарився спирт. Потерти на дрібній тертці корінь імбиру.

"Якщо ви не любите дуже пекучий соус, краще імбир порізати тонкими кружечками", - радить Олександр..

Кинути його в соус і через 2 хвилини, зняти з плити.

Збити суміш блендером до однорідної маси. Має вийти рідке пюре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковиту свинину запікають у білому вині

Туди кинути 1 ст. л. цілих ягід чорниці і 2 ст. л. вершкового масла. Спробувати на смак і додати по пучці солі та цукру, щоб був не дуже кислим.

Зварити картоплю і подрібнити товкачем. Листя шпинату ошпарити окропом і відрізати від листків стебла.

На одну порцію пюре 150 грам, йде 6 листків шпинату. Порізати на дрібні шматки і кинути до картоплі. Перемішати.

"Шпинат обов'язково треба різати, а не, наприклад, перемелювати в блендері. Мають виднітися шматки зелені у пюре", - каже кухар.

Каре покласти на велику плоску тарілку. Зверху полити чорничним соусом. Хоча його можна подавати й просто в окремій мисці.

На іншу частину тарілки викласти шпинатне пюре.

Зараз ви читаєте новину «М'ясо на кістці шеф-кухар готує з незвичайним соусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути