Качка - ефектна страва на святковому столі. Її можна пекти з яблуками, з грушами чи з мускатним горіхом. Яблука - це стандартне доповнення до качки, безпрограшна комбінація. Хрустка скоринка та яскравий аромат відразу привертають до себе увагу. Щоб качка вийшла саме такою, треба знати певні секрети. Ними ділиться шеф-кухар, переможець МайстерШеф Євген Клопотенко.
"Я перепробував багато рецептів печеної качки, але зупинився на тоому, який створив сам. Пряну скоринка і ніжне м'ясо я доповнюю неймовірним абрикосовим соусом. Спробуйте приготувати таку качку на Старий Новий рік - ніхто не залишиться байдужим", - каже Євген.

Інгредієнти:
качка - 1 шт.
картопля - 5 шт.
лимон - 1 шт.
сушений імбир, пажитник, фенхель, аніс, кориця - по 1 ч.л. кожної спеції
сіль - 1 ч.л.
чорний перець - 1 ч.л.
Для абрикосового соусу:
абрикоси заморожені - 200 г
соєвий соус - 1 ст.л.
зубчик часнику
перець чилі - ¼ стручка
цукор - 1 ч.л.
яблучний оцет - 1 ч.л.
цибуля - ¼ цибулини
червоний перець - щіпка
аніс - щіпка
чорний перець - щіпка
мед - ½ ст.л.
Приготування:
Робимо хрестові надрізи на грудях тушки качки.
Беремо 5 спецій, сіль, перець і змішуємо їх. Спеції дуже важливі для смаку м'яса.
Візьміть, крім солі і перцю, ще хоча б 3 спеції із зазначених в рецепті. Натираємо спеціями качку, особливо в надрізах.
Лимон розрізаємо на 2 частини і складаємо в качку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новорічний м'ясний рулет готують з незвичайною начинкою
Картоплю розрізаємо на 2 або 4 частини (залежно від розміру). На деко викладаємо качку грудкою вгору і кладемо з боків картоплю.
Розігріти духовку до 200 ° С і поставити качку з картоплею. Під час готування поливати качиним жиром картоплю.
Через 1 годину 40 хвилин робимо надрізи біля стегна, щоб в тому місці добре пропеклося. Потім збільшити температуру до 240С і готувати качку ще 30 хвилин.
Повинна вийти впевнено темна скоринка. Щоб перевірити готовність качки - зробіть надріз, з якого повинен витікати прозорий сік (без крові).
Процес приготування соусу:
Розморожуємо абрикоси, змішуємо з усіма спеціями в сотейнику і ставимо на маленький вогонь.
Даємо закипіти і варимо до розм'якшення 10 хвилин на маленькому вогні, трохи охолоджуємо і перетираємо через сито.
Смак соусу повинен бути гострим, кисло-солодким.
Коментарі