




Фарш стає справжнім порятунком для зайнятих господинь, коли часу мало, а потрібно швидко приготувати сімейну вечерю після насиченого дня.
Є безліч рецептів, в яких фарш є основним інгредієнтом. Пропонуємо три ідеї, які урізноманітять меню.
Картопляна запіканка з фаршем

Інгредієнти:
1,5 кг картоплі;
1/4 пачки вершкового масла (50 г);
1 яйце;
0,5 кг фаршу;
200 г цибулі;
3 зубчики часнику;
100 г твердого сиру;
0,5 ч. л. солі для фаршу + сіль за смаком для картоплі;
олія.
Як приготувати
Картоплю потрібно почистити і відварити (солити наприкінці варіння), пом'яти. Подрібнену цибулю змішати з фаршем, додати сіль, обсмажити на олії, наприкінці покласти дрібно рубаний часник.
Остигле пюре змішати із сирим яйцем. У форму для запікання покласти половину пюре, потім - обсмажений фарш, а на нього - другу частину пюре. Зверху присипати натертим сиром. Запікати в духовці близько 20 хвилин за 200°С.
"Гнізда" з фаршу

Інгредієнти:
500 г фаршу;
1 цибулина;
1 яйце;
сіль і чорний мелений перець;
"гнізда" з макаронів - 8-10 шт;
соняшникова олія;
1 зубчик часнику;
твердий сир;
зелень.
Для соусу:
180 г сметани;
1 ст. л. томатної пасти;
300 мл води (гарячої);
сіль;
базилік сушений (за бажанням).
Як приготувати
Фарш змішати з подрібненою цибулею, додати яйце, сіль, перець, усе перемішати. Зробити фрикадельки розміром під макаронне "гніздо". Макаронні "гнізда" викласти на сковорідку з олією. Поверх покласти фрикадельки.
Для соусу змішати сметану, томат-пасту і воду, посолити, додати базилік (за бажанням), перемішати. Вилити на сковорідку, готувати під кришкою 20-25 хвилин. Наприкінці готування поспати натертим сиром, рубаним часником і зеленню. Знову накрити кришкою на кілька хвилин - сир має розплавитися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лінива лазанья з лаваша: зберігайте швидкий рецепт італійської ситної вечері
Закритий пиріг з фаршем

Інгредієнти:
1 склянка кефіру;
2 яйця;
1 склянка борошна;
0, 5 ч. л. солі;
0,5 ч. л. соди.
ля начинки:
300 г фаршу;
1 цибулина;
сіль, чорний мелений перець (інші спеції).
Як приготувати
У кефір додати соду, перемішати, залишити на 5 хвилин. Посолити, вбити яйце і всипати борошно. Перемішати. Фарш з'єднати з подрібненою цибулею, обсмажити.
Форму для випічки викласти пергаментом і вилити тісто (трохи більше половини). Зверху покласти фарш і розрівняти. Потім акуратно залити тістом, яке залишилося.
Посипати за бажанням кунжутом. Випікати в розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин.
Бризолі з фаршем та сиром готувати зовсім нескладно та без великих витрат. Це страва, яка завжди вдається. Ніжні млинці, соковита м'ясна начинка та розтоплений сир утворюють ідеальне поєднання смаків.
Такий перекус не лише ситний і поживний, а й чудово підходить для сімейного обіду.
Коментарі