На сніданок українці часто готують яйця. Смажать, варять чи запікають. Хто любить яйце-пашот, то знає, як важко приготувати його ідеально.
Щоб таке яйце мало естетичний вигляд, приготуйте його у силіконових формах для кексів.
Завдяки цьому простому трюку яйця чудово виходять та мають неперевершено вигляд.
Яйця пашот у формах
Інгредієнти:
Яйця
Сіль до смаку
Вода
Олія (вершкове масло) для змазування силіконової форми
Як приготувати
Силіконові форми для кексів злегка змастіть рослинною олією або вершковим маслом. Вбийте в кожну форму по яйцю. Посоліть до смаку.
У сковороду налийте достатньо води, щоб покривала форми наполовину. Доведіть до кипіння. Опустіть форми у воду, накрийте кришкою. Зменште вогонь, варіть 4−5 хв.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисний сніданок за 20 хв.: спробуйте японський омлет тамагоякі за рецептом Клопотенка
Через чотири хвилини перевірте. Білок повинен схопитися, а жовток залишитись рідким - це ідеальні яйця пашот. Дістаньте форми із води.
Уміння приготувати на сніданок яйце пашот дається не кожному з першої спроби. Але спосіб відварити яйце в гарячій воді без шкаралупи дозволяє отримати яйце максимально делікатне, яке збереже шовковистий і ніжний білок та апетитно тягучий жовток. То ж такому методу варто навчитися.
Доповнене хрустким тостом, овочами або свіжою зеленню, яйце пашот - корисний і дуже смачний сніданок, який можна приготувати за кілька хвилин.
Перед подачею на стіл радимо посипати готове яйце пашот сумішшю мелених перців - червоного та чорного.
Коментарі