




Щоб протягом дня залишатись енергійними та продуктивними, вибір сніданку має значення.
Дієтологи наголошують, що він має бути не лише ситним, а й збалансованим.
Простота, швидкість приготування, користь і смак - чотири головні правила ідеального ранкового прийому їжі. Правильний сніданок допомагає підтримати рівень цукру в крові, заряджає мозок для роботи та запобігає переїданню протягом дня.
Дієтологиня Ганна Пархоменко показала 10 ідей сніданку.
"У мене два "сценарії" сніданку: з кисломолочним сиром: сирники або запіканка. Тако ж з яйцями у різних формах: варене з напів рідким жовтком, скрембл, яєчня, французький омлет. Сьогодні сирники, завтра яйця, післязавтра запіканка і повторити. Це швидко, смачно і не приїдається, якщо змінювати подачі.
Далі обовʼязково додати:
Кашу
Чергую вівсянку і перловку. Це цільно-зернові крупи. У них найбільше вітамінів, клітковини, довше підтримують ситість
Інші гарніри - гречка, батат, макарони - вранці для мене те саме, що поїсти суп на сніданок.
Салат
Це база - по суті, це схема Тарілки здорового харчування.
А далі додати те, чого хочеться саме сьогодні.
"Найчастіше це с/с риба. Замість неї може бути будь-яка інша риба, вчорашні котлетки або запечена індичка. Також опціонально + хліб, домашні чипси з тортильї або піти, оладки, млинці, горіхові пасти, авокадо, сало.", - радить дієтологиня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ять поживних сніданків з яєць на кожний день: такі ідеї ніколи не набриднуть
Поради
Сирники найчастіше без цукру і солі. Так краще смакує в складі тарілки
"Але під настрій роблю запіканку з чорносливом і сирники з родзинками, теж прикольно. Їм цей салат щоранку вже 2,5 роки, а смакує, як вперше", - каже Пархоменко.
Що не ідеально на сніданок:
коли нема овочів
якщо не додали хліба/хлібці/оладки. Буде малувато вуглеводів
не різноманітно, ніби одне і те саме щодня.
Сніданок може включати в себе як традиційні страви, так і експерименти з новими рецептами.
Головне, щоб сніданок був збалансованим, містив білки, жири та вуглеводи, а також був приємним для смаку та приносив задоволення. Наприклад приготуйте тости з авокадо та яйцем. Авокадо - джерело корисних жирів, а яйце - білка.
Коментарі