неділя, 27 жовтня 2024 22:04

У ЄС виступили із заявою щодо парламентських виборів у Грузії

У ЄС виступили із заявою щодо парламентських виборів у Грузії
У ЄС виступили із заявою щодо парламентських виборів у Грузії. Фото: file.liga.net

Напередодні в Грузії пройшли парламентські вибори, які супроводжувалися численними порушеннями.

У зв'язку з цим питання Грузії буде розглянуте на засіданні Європейської ради, заявив голова Євроради Шарль Мішель у соцмережі X.

"Після виборів у парламент Грузії я маю намір внести грузинське питання до порядку денного неформального засідання Європейської ради в Будапешті", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції "не вистачило гідності змиритися з поразкою" - прем'єр Грузії

Шарль Мішель підкреслив, що ЄС бере до уваги попередню оцінку ОБСЄ/БДІПЛ і закликав Центральну виборчу комісію Грузії та інші відповідні органи оперативно, прозоро та незалежно розглянути всі зафіксовані порушення й скарги, пов'язані з виборами.

"Ці ймовірні порушення повинні бути ретельно прояснені та виправлені. Ми закликаємо грузинське керівництво підтвердити свою прихильність європейському курсу країни, згідно з висновками засідань Європейської ради в червні та жовтні. Зараз особливо важливий конструктивний і інклюзивний діалог між усіма політичними силами", - зазначив Мішель.

Голова Євроради додав, що на листопадовому засіданні Європейська рада оцінить поточну ситуацію та визначить подальші кроки у відносинах з Грузією.

Опозиційні партії "Гахарія - за Грузію" та коаліція "Лело" відмовилися визнавати результати парламентських виборів у Грузії і закликали до "розумних протестів".

Колишній прем'єр і голова партії "Гахарія - за Грузію" Георгій Гахарія зазначив, що однозначно можна стверджувати, що голова партії Бідзіна Іванішвілі "придушив волю громадян Грузії".

Лідер партії "Лело" та коаліції "Сильна Грузія" Мамука Хазарадзе також відмовився визнавати результати виборів, заявивши, що вибори були тотально сфальсифіковані.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС виступили із заявою щодо парламентських виборів у Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути