Ексклюзиви
пʼятниця, 16 лютого 2018 06:06

Назвали 10 продуктів, які треба з'їсти на китайський Новий рік для здоров'я, багатства і щастя
11

Китайці мають практичний погляд на їжу. Їх страви не лише смачні, й приносять користь.

У китайській кухні є продукти, котрі треба з'їсти на Новий рік, аби знайти в здоров'я, щастя та народити дитину, розповідає SCMP. Таких продуктів багато, але можна виділити 10 найпопулярніших.

Цитрусові

Автор: organicfacts.net
  Кумквати - символ багатства
Кумквати - символ багатства

На Новий рік в багатьох китайських родин купують кімнатні дерева, на котрих ростуть кумквати - невеликі духмяні плоди, схожі на продовгувасті мандарини. Плоди нагадують своїм кольором золото тому, вважається, приносять прибуток в будинок та бізнес. Вони швидко в'януть після свята. Їсти їх не рекомендують - в оранжереях їх обробляють пестицидами. Китайці замінюють кумквати традиційними апельсинами та мандаринами з ринку.

Ч'юн хуп

Автор: Asian Inspirations
  Ч'юн хуп - коробка з традиційними ласощами
Ч'юн хуп - коробка з традиційними ласощами

Ч'юн хуп - це круглий або прямокутний ящик, наповнений цукерками протягом усього свята. По периметру знаходяться 8 видів солодощів - числа символізує багатство. Зазвичай там лежать різні цукерки - жувальні, загорнуті у золоту фольгу шоколадні монети. Ті, хто хоче дітей, кладуть пофарбоване у щасливий червоний колір смажене насіння дині. Іншу частину складають зацукровані насіння лотоса (для тих, хто чекає дитину), корінь лотоса (для достатку), зимова диня (приносить прибуток) та посипані насінням кунжуту карамелізовані волоські горіхи.

Ґо

Автор: Jonathan Wong
  Ґо - традиційний новорічний пудинг із рисового борошна
Ґо - традиційний новорічний пудинг із рисового борошна

Ґо - китайський новорічний пудинг. Може бути солодким та солоним. Кухарі в Пекіні готують багато різних варіантів. Традиційний - солодкий. Його роблять із клейкого рисового борошна - так він тримає форму. Додають червоні фініки, водяні каштани та кокос. Розкішним вважається ґо із гніздом ластівки.

Пара свіжих рибин

Автор: ChineseTime
  Риби на Новий рік треба готувати дві
Риби на Новий рік треба готувати дві

У китайській мові слова "риба" та "надлишок" звучать однаково. Той, хто буде їсти рибу, отримає багатство. Їсти їх треба згідно ритуала: одну - у вечір перед Новим роком, іншу - в перший день Нового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї святкують Новий рік - перші фото та відео

Молюски в панцирі та свіжі або сушені морські гребінці

Автор: scmp.com
  Ло бок го - смачний спосіб подати морські гребінці та мушлі
Ло бок го - смачний спосіб подати морські гребінці та мушлі

Вони принесуть багатство, бо схожі на старовинні китайські монети. Найпопулярніший спосіб подати їх - ло бок го - із білою редькою, сушеними грибами, рисовим борошном, кутайською ковбасою та сушеними криветками.

Пельмені

Автор: commons.wikimedia.org
  Смажені пельмені нагадують золоті злитки
Смажені пельмені нагадують золоті злитки

Це традиція північних китайців, але її перейнялі мешканці півдня. Пельмені мають особливу форму. Їм смажать або варять. Символізують золоті або срібні злитки. Приносять удачу в дім.

Спрінґ-роли

Автор: eda.ru/
  Спрінг-роли - традиційна страва на новий рік
Спрінг-роли - традиційна страва на новий рік

Начинка, загорнута в тонкий рисовий млинець та обсмажена. Їх їдять через зовнішню схожість із золотими злитками.

Курка

Автор: Chinese New Year 2018
  Курку готують разом з ногами та головою
Курку готують разом з ногами та головою

На китайський новий рік курку готують цілком - з головою та лапами. Це символізує процвітання та єдність.

Локшина

Автор: Be Nice or Leave, Thanks!
  Локшина - символ життя - повинна бути довга
Локшина - символ життя - повинна бути довга

Символізує довге життя. Чим вона довша - тим краще.

Фат чой джай

Автор: flickr.com
  Фат чой - "волосяні водорості"
Фат чой - "волосяні водорості"
Автор: foodpanda Magazine HK
  Фат чой джай - найбільш символічна страва Нового року
Фат чой джай - найбільш символічна страва Нового року

Найбільш символічна традиційна страва. Її споживають у перший день нового року. Містить сушені устриці (символ удачі), паростки бамбука (багатство, нові починання), водяні каштани (єдність), корінь лотоса, висушений фучжу - плівка, знята із своєвого молока (благословення і процвітання), багато видів грибів, горіхи гінкго (багатство), "золота" локшина або стебла лілії. Основним інгредієнтом єфат чо - символ процвітання. Рослина має назву "волосяні водорості". Це ціанобактерії (синьо-зелені водорості), котрі формують колонії у вигляді довгих тонких волосин. Висихаючи, стають чорними і нагадують жмут волосся. Мешкають на суші. Говорять, збирання фат чо призводить до ерозії ґрунтів. Перед самою подачею додають квіти лотоса.

Китайський Новий рік, також відомий як Фестиваль Весни, в сучасному Китаї є важливим національним святом. Святкується на рубежі року у традиційному місячно-сонячному китайському календарі. Урочистості традиційно проходять з вечора, що передує першому дню року, до Фестивалю ліхтарів в 15-й день першого календарного місяця. Перший день Нового року припадає на молодик з 21 січня по 20 лютого

Зараз ви читаєте новину «Назвали 10 продуктів, які треба з'їсти на китайський Новий рік для здоров'я, багатства і щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути