Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2024 15:09

Приваблює туристів з усього світу: чим особливе найстаріше місто Європи
11

Пловдив - найстаріше місто Європи, якому щонайменше 6 тисяч років
Фото: pinterest
Пловдив - найстаріше місто Європи, якому щонайменше 6 тисяч років
Пловдив - найстаріше місто Європи, якому щонайменше 6 тисяч років
Пловдив - найстаріше місто Європи, якому щонайменше 6 тисяч років
Пловдив - найстаріше місто Європи, якому щонайменше 6 тисяч років

Пловдив - найстаріше місто Європи, яке має неймовірну історію і сягає щонайменше 6 тисяч років до нашої ери.

Розташоване в Болгарії, це місто стало свідком багатьох цивілізацій і зберегло унікальні архітектурні пам'ятки та культурну спадщину. Недарма це місто було культурною столицею Європи з 1999 до 2019 року.

Пловдив зачаровує своєю атмосферою, де давнина і сучасність гармонійно співіснують і цим приваблюють туристів з усього світу.

Зараз Пловдив - це важливий економічний, транспортний, культурний та освітній центр, пише Express.

Найперші поселення фіксують на одному з пагорбів Пловдива у районі міста Небет-тепе. Поселення вважають одним із найважливіших ранніх поселень між періодами кам'яного і нового кам'яного віків, що розпочався приблизно 4300 р. до н.е. Відомо, що потім місто виникло навколо поселення, його укріпили фракійці під час залізного віку, близько з 1200 року до н.е. Після укріплення назву міста змінили на Євмолпію на честь царя Євмолпа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці назвали спосіб, як уповільнити старіння

У 342 році до н.е. у золотий вік Атен, Євмолпію завоював Філіп ІІ - батько Олександра Македонського, внаслідок чого місто отримало нову назву - Філіппополь. Відомо, що Філіп ІІ розширив і ще більше укріпив поселення, перетворивши його на найважливіше тогочасне місто, під назвою Танес.

Міська територія Пловдива розрослась завдяки торгівлі й вигідному військовому положенню, що було природним чином укріплене. До порівняння, найстарішим містом Греції та другим найстарішим містом Європи є Атени, але воно датується лише 3000 роком до нашої ери.

Зальцбург - місто в Австрії, яке з кожним роком підкорює серця туристів. Австрійська перлина, де класична архітектура зустрічається з зимовою казкою, офіційно визнана найтрендовішим напрямком для зимового сезону 2024-2025.

Зальцбург розташований в оточенні Альпійських гір. Крім чарівних засніжених пейзажів, занесений до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, Зальцбург може здивувати туристів красивою бароковою архітектурою, смачною старовинною кухнею і богемним способом життя, з безліччю музичних фестивалів і музеїв.

Зараз ви читаєте новину «Приваблює туристів з усього світу: чим особливе найстаріше місто Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути