
Фермерське господарство "Західний равлик" у селі Солонка Пустомитівського району Львівщини вирощує їстівних змій. Це перша в Україні зміїна ферма.
Співвласниця ферми Ірина Юскевич говорить, що змій вирощують на фермі два місяці. Приблизно 70 неотруйних плазунів містяться в спеціальному вольєрі. Розводять рептилій для продажу в ресторани, пише Fermer.blog.
Лише недавно власникам вдалося отримати необхідні дозволи. Для фахівців Госпродпотребслужби Пустомитівського району це був несподіваний вид бізнесу. Ферма знаходиться на стандартній ділянці між приватними будинками в Солонці.
Подружжя-фермери не хочуть зупинятися на розведенні равликів і змій. Планують вирощувати жаб і сарану.
Страва, приготована зі змії буде коштувати в межах 3-4 тис. грн за порцію. При цьому з однієї змії можна приготувати їжі на трьох осіб. Щоб змії досягли товарних кондицій, їх вирощують протягом 3 років. Годують перепелиними яйцями, молоком і мальком риб.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вирощують равликів для Європи
На думку Ірини Юскевич, зміїне м'ясо не стане надто популярним, але завжди знайдуться люди, які захочуть спробувати щось незвичайне. Фермери планують запустити вирощування і змій для отримання отрут, що використовуються в фармацевтиці.
У селі Солонка біля Львова розташована ферма, яка експортує до ЄС 25 тонн равликів.
Це стало доступним у Європі через заборону збирати там природного равлика, - про це пише agronews.
Подружжя Юськевичів чотири роки вивчає як вирощувати равликів. З 2017-го зареєстрували сімейне фермерське господарство. Вирощують слимаків максима та мюллер, яких полюбляють європейці. Восени будуть готові експортувати у ЄС до 25 тонн делікатесу. Зараз займаються їхньою репродукцією. Фермерський слимак стає дорослим за дев'ять місяців, тоді як природному потрібно три роки.
Коментарі
1