понеділок, 28 жовтня 2024 10:56

Які популярні речі з зоомагазину можуть нашкодити вашій собаці: відповідь кінологів вас здивує

Які популярні речі з зоомагазину можуть нашкодити вашій собаці: відповідь кінологів вас здивує
Багато шлейок мають анатомічно неправильну форму, що може призвести до дискомфорту і навіть травмування собак Фото: pinterest

Власники собак часто прагнуть забезпечити своїх улюбленців усім найкращим, і саме тому вони охоче відвідують зоомагазини. Але не всі товари, представлені на полицях, дійсно приносять користь вашому чотирилапому другові. Кінологи виділяють кілька речей, які краще не купувати, щоб не нашкодити здоров'ю тварини та уникнути марних витрат.

На сторінці DOGSCHOOL розповіли про товари, які краще залишити на полицях зоомагазину, щоб не ризикувати здоров'ям і комфортом собаки.

Рулетка

На перший погляд, рулетка здається зручною для вигулу, адже дозволяє собаці відходити від вас трохи далі та водночас забезпечує контроль. Проте основна проблема рулетки полягає в тому, що вона потребує постійного натягу, через що собака звикає постійно тягнутися. Це суперечить основам виховання слухняності, адже на звичайному повідці собака повинен навчитися ходити поряд із власником, не відчуваючи натягу. Для правильного дресирування краще використовувати м'який, нееластичний повідець, який не провокує тягучих рухів.

Шлейка

Шлейка також є популярним аксесуаром, який має привабливий вигляд і здається зручним. Але багато шлейок, які продаються в зоомагазинах, мають анатомічно неправильну форму, що може призвести до дискомфорту і навіть травмування собак. Якщо шлейка натискає на м'язи чи суглоби, це може спричинити дискомфорт, натирання чи навіть призвести до травм. Крім того, вона заважає контролювати собаку під час дресирування: якщо потрібно зупинити його чи дати певну команду, вплив на нього через шлейку є менш ефективним, ніж через нашийник.

Препарати, вітаміни та засоби від паразитів

Безпека домашніх тварин – не лише про вибір правильної їжі чи місця для сну, а й про уважне ставлення до їхнього здоров'я. Зараз у зоомагазинах можна знайти безліч препаратів від бліх, кліщів, глистів, а також вітамінів і мінералів для собак. Проте самостійний вибір цих засобів може бути ризикованим. У кожного собаки можуть бути особливі потреби та стан здоров'я, які врахує лише ветеринар. Він зможе підібрати ефективний препарат, який не спричинить побічних ефектів, і порадить відповідні дози та тривалість курсу.

Практикуйте відповідальний підхід

Перед купівлею нових аксесуарів варто звернутися до фахівця, який допоможе підібрати те, що підійде саме вашому вихованцеві.

Завжди читайте відгуки на товари, дізнавайтеся про їхнього виробника та уникайте дешевих замінників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як часто купати собаку: відповідь ветеринара вас спантеличить

Для маленьких порід і молодих собак краще обирати м'які нашийники, водночас більшим тваринам може підійти більш надійний для дресирування.

Самовільне використання антигельмінтних засобів або препаратів від паразитів може призвести до інтоксикації або розвитку алергічної реакції.

Увага до вибору товарів для вашого чотирилапого друга допоможе не лише зберегти його здоров'я, а й створити комфортні умови для дресирування, прогулянок і відпочинку.

Часто господарі діляться зі своїми улюбленцями тим, що їдять самі, але не всі продукти безпечні для тварин.

Одне з поширених питань - чи можна давати собакам виноград. Виявляється, навіть невелика кількість цього фрукта може завдати серйозної шкоди здоров'ю чотирилапих друзів.

Зараз ви читаєте новину «Які популярні речі з зоомагазину можуть нашкодити вашій собаці: відповідь кінологів вас здивує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути