
Увесь рік можна купувати у супермаркетах салатний мікс, який ідеально підходить для швидких ароматних та вітамінних салатів.
Gazeta.ua пропонує розібратись, треба мити запаковану зелень.
Чи потрібно мити пакетовану зелень
Виробники харчових продуктів спрощують нам життя, пропонуючи вже повністю очищені, миті чи навіть відварені овочі. Яскравим прикладом є мита та запакована в пластик листова зелень. Мовляв, просто висип в миску, додай заправку і салат готовий. Попри те, що це справді зручно, варто таки мити пакетовану зелень Це слід робити для убезпечення себе від збудників хвороб.
Науковці під час одного дослідження кількох різних салатів в герметичних упакованнях виявили всередині фекалії різних бактерій. Навіть якщо салати правильно зберігаються і транспортуються, зараження може статися ще на початковому етапі, коли листя готують до фасування.
Як правильно вибирати готову салатну зелень в герметичній пакуванні
Якщо ви любите купувати готовий до вживання салатний мікс, запам'ятайте основні правила щодо вибору:
найкраще обирати пакети, а не пластикові коробки, тому що вони менше запотівають;
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім продуктів, які не треба мити перед приготуванням. Перелік здивує
щойно дістанетеся додому з магазину, одразу відкрийте пакет і зберігайте листя у відкритій коробці чи упакованні, застеленому паперовим рушником;
листя не повинне бути вологим, дивіться, щоб воно мало яскравий колір.
Як підготувати пакетовану зелень до вживання
Для вдалого салату дуже важливо використовувати лише сухі зелень та овочі, адже волога на поверхні інгредієнтів перешкоджає рівномірному розподілу заправки, в основі якої зазвичай міститься олія.
Зайва вода також сприятиме швидкій втраті хрумкості овочів. Тож після миття ретельно сушіть продукти паперовими рушниками або скористайтеся спеціальною центрифугою для салатної зелені.
Деякі овочі краще їсти сирими, щоб наситити організм якомога більше поживними речовинами. Овочі без термічної обробки зберігають усі свої вітаміни та мінерали.
Сира морква є зручною та здоровою закускою, вона солодка і хрустка. Багата на вітамін А, вітамін К і клітковину. Контролює рівень цукру в крові та покращує травлення. Буряк добре підходить для салатів та у сирому вигляді. Просто натріть буряк, моркву та яблуко. Додайте трохи лимонного соку та імбиру. Салат з великою кількістю клітковини готовий.
Коментарі