57-річна Поліна Хуртова із Керчі, що в Криму, третій рік вирощує гіркий перець у вазонах на підвіконні. Взимку, аби перці не померзли, під горщики чи ящики кладе пінопласт і дерев'яну дошку. Каже, земля має бути пухкою. Тоді підживлювати її не треба.
— Найкраще дозріває гіркий перець. Солодкий росте дрібненько. Планую переїжджати до Вінниці, то переживаю, що перець там не буде рости. У моєї подруги весь померз.
Гіркий перець дозріває за півтора місяця після цвітіння.
— Виростає десь на півмізинця, але такий пекучий, що аж в роті палахкотить. До цвітіння росте два місяці. Головне для вирощування овочів та фруктів у кімнатних умовах — це тепло та вода. Якщо земля буде сухою, розсада не ростиме. А коли вже є цвіт, без вологи він опаде.
Коментарі