
Ізраїльські вчені вигадали технологію для створення яблучного порошку з відбракованих фруктів.
Про це повідомляє agroxxi.ru.
Цей продукт може стати здоровою альтернативою цукру для підсолодження безалкогольних напоїв.
Ця природна харчова добавка містить в 10 разів більше вітаміну С, ніж апельсиновий сік. Продукт також має великий відсоток антиоксидантів і поживних волокон, що дозволяє назвати його "суперпродуктом".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томат-гігант: виростили овоч незвичайної форми
Згідно з даними Управління розвитку Галілеї, щороку в Ізраїлі вибраковуються приблизно 15 тис. т яблук (близько 10 % річного врожаю) через зовнішні дефекти та пошкодження при падінні. Тепер зіпсовані яблука, які раніше відправлялися на сміттєвий полігон, перетворяться в новий продукт.
Японська дослідницька компанія створила сорт банана з їстівної шкіркою. Назвали його Монгі, що в перекладі означає "неймовірний". Банан виходить солодше звичайного, і його шкірку можна їсти разом з м'якоттю.
Вирощування банана дорого обходиться, і кожного тижня в магазин на заході країни привозять лише десять фруктів. Один банан коштує 5,75 долара (165 грн).
Коментарі
1