
Шеф-кухар із Луганська 35-річний Олександр Блонський варить тверді сири з козячого молока. Це улюблена страва доньки 2-річної Злати (на фото). Справу освоїв після вимушеного переїзду в місто Миргород на Полтавщині. Кілограм сиру продає за 200–300 грн.
— Варити сулугуні та бринзу навчився у кухаря-грузина. Потім почав експериментувати. Після переїзду вирішив на цьому заробляти. Освоїв французькі технології, придумав нові рецепти. Переробили з дружиною літню кухню під цех. Поступово купили 300-літровий чан, сирну ванну, дров'яну піч та професійний холодильник. Витратили близько тисячі доларів. Гроші повернулися за рік, — каже Олександр Блонський. — У сир нічого не додаємо, він екологічно чистий. Варимо із козячого молока, іноді — з коров'ячого. Маємо 10 кіз. Вони привели 18 козенят. Пропонуємо сири з різними смаками, у тому числі — з пліснявою. Замовникам відправляємо поштою.
Коментарі