Ексклюзиви
понеділок, 07 жовтня 2024 14:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські терористи обстрілом пошкодили судно під прапором Сент-Кітс і Невіс із українським зерном
4

Пошкоджене російським обстрілом судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс, завантажене українським зерном кукурудзи
Фото: Facebook.com/Ministry.for.development
Пошкоджене російським обстрілом судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс, завантажене українським зерном кукурудзи
Пошкоджене російським обстрілом судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс, завантажене українським зерном кукурудзи
Пошкоджене російським обстрілом судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс, завантажене українським зерном кукурудзи

У ніч на 6 жовтня російські терористи здійснили ракетний обстріл порту Південний в Одеській області.

Ворожим обстрілом було пошкоджене цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс (держава у східній частині Карибського моря. - Gazeta.ua), завантажене зерном кукурудзи для експорту. Про це повідомило Міністерство розвитку громад та територій України.

"На щастя, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав. Всього на судно було завантажено близько шести тисяч тонн української кукурудзи. Це абсолютно цивільний вантаж", - сказали у міністерстві.

"Російські терористи продовжують завдавати ударів по українській інфраструктурі, зокрема по портах, які задіяні у гарантуванні продовольчої безпеки Європи та інших частин світу", - повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден скликає світових лідерів на 25-й Рамштайн

Це 20-е цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак, повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

"Кілька тижнів тому країна-терорист вдарила по судну, що везло пшеницю в Єгипет. Це ніщо інше, як спроби Росії вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку", - заявив Кулеба.

Нещодавно внаслідок російської атаки по Ізмаїльському району Одеської області постраждали двоє водіїв вантажівок, які очікували на перетин кордону, повідомило міністерство.

Тоді було пошкоджено шість вантажівок, приміщення із зерном та адмінбудівлі пункту пропуску "Орлівка" на кордоні з Румунією, який працює як переправа на Дунаї. Це була четверта російська атака на "Орлівку" з початку російського повномасштабного вторгнення.

"Навіть попри систематичні російські обстріли й удари, Український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу. За понад рік вдалося експортувати вже понад 70 млн тонн вантажів, а це більше 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи", - заявило міністерство.

"Україна залишається гарантом продовольчої, а отже, і соціальної безпеки для багатьох країн світу. Завдяки гуманітарним ініціативам нашої держави, мільйони людей отримують необхідне продовольство", - сказали в уряді.

6 жовтня російські терористи атакували Одесу дронами Shahed. Була пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема складські приміщення і вантажні автомобілі. Виникли пожежі. Постраждав чоловік, якого госпіталізували у важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «Російські терористи обстрілом пошкодили судно під прапором Сент-Кітс і Невіс із українським зерном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути